Fodbold, atletik, svømning, spejder eller musikundervisning? Ligegyldigt hvilke interesser børn og unge har, er det vigtigt at de får mulighed for et aktivt fritidsliv. Derfor uddeler Køge Kommune hvert år en række fritidspas til børn og unge, der ikke har mulighed for at være medlem af en forening. På grund af stor efterspørgsel på fritidspas i år, har Kultur- og Idrætsudvalget besluttet at give 77 ekstra fritidspas i 2023.
Hvert år uddeler Køge Kommune fritidspas til børn og unge, der på grund af økonomiske, sociale eller sundhedsmæssige årsager ellers ikke kan være medlem af en forening. De 250 fritidspas, der var i puljen for i år, er allerede uddelt, og da der er efterspørgsel efter flere, har Kultur- og Idrætsudvalget fundet plads i årets budget til at give 77 ekstra fritidspas til kontingenter i 2023.
– Hvert eneste fritidspas vi uddeler er med til at gøre en forskel for et barn eller en ung, der ellers ville stå uden for foreningslivet. Derfor er jeg meget glad for at vi har økonomi til at prioritere de ekstra fritidspas, som er blevet efterspurgt. Det er vigtigt at vores børn og unge får gode oplevelser i vores foreninger. Hvad end det er på fodboldbanen, i atletikklubben eller noget helt tredje, så er foreningernes stærke fællesskab med til at styrke vores børn og unge. Det vil vi gerne give endnu flere børn og unge mulighed for”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Ken Kristensen.
Fritidspas fungerer som betaling for medlemskontingentet til en forening. Formålet er at give børn og unge i udsatte positioner mulighed for at opdage og opleve fritids- og foreningslivet på lige fod med andre. Fritidspasset er et fysisk pas, som forældre kan søge gennem deres barns lærer, pædagog, sagsbehandler eller sundhedsplejerske.