I foråret 2023 tog Køge Kommune vigtige skridt for at gøre det lettere at være forening. Arbejdet begyndte allerede i 2022, og fortsatte gennem hele 2023 med en spørgeskemaundersøgelse blandt de folkeoplysende foreninger og et dialogmøde mellem foreningerne og Kultur- og Idrætsrådet. Resultatet er en række målrettede indsatsområder for at gøre det lettere at være forening i Køge Kommune.

Indsatserne blev besluttet på Kultur- og Idrætsudvalgets møde den 17. april 2023, der netop har gjort status på indsatserne.

I forbindelse med videreudviklingen af fritidsliv.koege.dk er det nu blevet muligt at booke de kommunale udendørsarealer.

Der er udarbejdet en online arrangørguide til brug for større arrangementer i kommunen.

Handleplan 2.0 for “Bevæg dig for livet” er godkendt og indeholder en række spændende initiativer, der kommer foreninger og borgere i Køge Kommune til gode.

Der planlagt et inspirationskursus for foreningerne i fundraising og puljeansøgninger til november.

Fra listen over indsatser udestår forslag til øget fejring af de frivillige, og forslag til udjævning af de økonomiske uligheder, der er ved forskellige sportsgrene og forskellige træningsfaciliteter. Enkelte af indsatserne er medtaget i Handleplan 2025 – 2027 for fremtidens idrætsfaciliteter, og vil således blive implementeret i sammenhæng med denne.

Læs mere her:

Gør det let at være forening i Køge Kommune (koege.dk)

Foto: ABW