Unge, der elsker at lave mad, eller som drømmer om at arbejde med mennesker, kan nu prøve fagene af på en sjov og lærerig måde på ZBC Køge. Forløbene er gratis.

For de unge, der har lyst til få en forsmag på, hvordan det er at arbejde med mennesker, er der godt nyt. Til august starter ZBC Køge nemlig forløbet ”Gør en forskel i din fritid”. Forløbet henvender sig til unge, der gerne vil snuse til social- og sundhedsfagene og få en introduktion til, hvordan de kan gøre dagen lettere for mennesker, der har brug for hjælp. Fokus er blandt andet på kognitive udfordringer, ældre-sygdomme og handicap, og undervejs lærer de unge også om anatomi, fysiologi og kommunikation.

– Vi vil gerne vise de unge, at det er spændende og givende at arbejde med mennesker. Og her på forløbet kan de snuse til de forskellige fag indenfor social- og sundhedsområdet på en sjov og lærerig måde, siger Mette Kruse Hansen Sieben, der er uddannelseschef på ZBC.

Gør en forskel i din fritid er for elever fra 7. til 10. klasse. Det er hver mandag fra 16 til 19.30 fra uge 33 til uge 38 (begge uger inklusiv). Til slut får eleverne et diplom, som de kan bruge til deres cv.  

Læs mere og tilmeld dig her: https://www.zbc.dk/om-zbc/samarbejde/gaa-til-haandvaerk/goer-en-forskel-i-din-fritid

Eksperimenter i køkkenet

Derudover starter endnu et hold Masterchef for de unge, der gerne vil lære om forskellige tilberedningsmetoder, smage og anretninger. Her får de unge mulighed for at udfordre sig selv og eksperimentere i køkkenet.

– Vores Masterchef-hold er meget populære, og vores oplevelse er, at det er en virkelig sjov oplevelse for de unge at arbejde med deres hobby i et professionelt set-up. Udover at vi virkelig hygger os, lærer de også rigtig meget om fødevarer og tilberedning, fortæller Mette Kruse Hansen Sieben fra ZBC.

Masterchef er for elever fra 6. til 10. klasse. Det foregår hver mandag fra 16 til 19.30 fra uge 33 til 41 (begge uger inklusiv).

Læs mere og tilmeld dig her: https://www.zbc.dk/om-zbc/samarbejde/gaa-til-haandvaerk/masterchef-koege

Begge forløb er gratis og foregår på ZBC Køge, Campusbuen 40.

Pressefoto