Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/07/22 til 2024/07/30.

Forsøg på røveri – Ølbycenter, Køge

Kl 07.59 meldte et supermarked, at en mand havde taget seks flasker whiskey og noget sæbe, som han ville forlade butikken med uden at betale. Da personalet ville stoppe ham, truede han dem med, at han havde en kniv og trak et stykke værktøj frem, som han rettede mod de ansatte. Han gav dem dog de stjålne varer og løb så fra stedet. Politiet ledte efter manden i området men uden at kunne finde ham.

Færdselsuheld – Ejbyvej, Lille-Skensved, Køge

Kl 11.51 kom der melding om et færdselsuheld, vor en 65-årig mand fra Køge var kommet cyklende, da han var ramt ind i bagenden på en parkeret lastbil, hvor ladet bagpå var slået ned. Mandens skader var så alvorlige, at han blev hentet af lægehelikopter og fløjet til operation på sygehuset.

Færdselsuheld – Vindegårdsvej, Bjæverskov, Køge

Kl 20.46 skete der et færdselsuheld, da en 22-årig mand fra Køge mistede herredømmet over sin bil, der ramte en vej-chikane med nogle træer og buske. Bilen blev slynget op i luften og røg gennem en trækrone, før det til sidst landede på taget. Føreren og en passager kunne selv kravle ud af bilen, mens yderligere en passager i bilen endte med at sidde fastklemt. Der var tale om en 14-årig dreng fra Køge, der blev kørt til behandling på sygehuset. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge ulykke nærmere. I bilen blev fundet en flaske lattergas.

Hurtig svensker – Køge Bugt Motorvejen, Solrød/ Køge

kl. 22.06 blev en 26-årig mand fra Sverige målt af politiets videobil til at køre med en gennemsnitsfart på 172 km/t på en længere strækning på Køge Bugt Motorvejen fra Solrød til Køge, hvor han blev stoppet. Det er tilladt at køre 110 km/t på stedet, så sagen lægges ud over bøden op til en betinget frakendelse af kørekortet.

Narkokørsel og hash – Munkekærgård, Køge

Kl. 16.09 blev en patrulje sendt til “Snogebækstien” ved Munkekærgård i Ølsemagle, hvor flere borgere anmeldte at en bil kørte på cykelstien. Patruljen stoppede kl. 16.48 en 70-årig mand fra Lolland, som blev testet positiv for hash i en narkometertest. Manden var kørt ind på stien, da hans GPS havde vist ham den vej, og nu kunne han ikke finde ud igen. Han forsikrede, at han var kørt ind til siden, når der var kommet cyklister forbi.

Den 70-årige mand blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Ved visitationen blev han fundet i besiddelse af en klump hash, som senere blev kontrolvejet til 27 gram. Hashen blev beslaglagt, og den 70-årige blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter at have fået udtage en blodprøve, og vil senere høre mere i sine sager.

Påvirket bilist med peberspray – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 00.33 kom en anmeldelse om en usikker bilist, der kørte ad Køge Bugt Motorvejen. Politiet fandt frem til bilen, som ankom til ejerens adresse i Lille-Skensved ikke længe efter. Bag rattet sad en 36-årig mand fra København, som blev testet positiv i en narkometertest. Han blev anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøve. Bilens ejer, en mand i 30′;erne, sad på passagersædet. Han blev sigtet for at besidde en peberspray, som blev fundet ved en ransagning af bilen. Den 36-årige mand blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve, og de vil begge høre mere fra politiet senere.

Uorden – Ølbycenter, Køge

Kl 17.16 kørte politiet til Ølbycenteret, da der var melding om, at flere personer var ved at komme i slagsmål med hinanden. Patruljen forsøgte at få de involverede sendt i hver sin retning, men der var ikke den store lyst til at forlade stedet, og politifolkene måtte stille sig imellem de stridende parter, for at forhindre, at sagen udviklede sig. Til sidst blev to mænd på hhv. 27 og 20 år, begge fra Køge, anholdt på politilovens bestemmelser og taget med på politistationen for at få ro på situationen.

Vold – Nørre Boulevard, Køge

Kl 13.24 blev en mand, der ikke havde penge til at betale sine varer for, bedt om at forlade en kiosk. Han blev så ophidset over det, at han kastede en stander med lightere i hovedet på ekspedienten, som også fik et knytnæveslag i ansigtet og et spark i maven. Politiet fik identificeret voldsmanden, en 29-årig mand fra Køge, der tidligere var idømt en behandlingsdom. Han lod sig på den baggrund frivilligt indlægge på psykiatrisk afdeling.

Ældresvindel – Holbæk og Borup, Køge

Kl. 14.07 anmeldte en kvinde, at hendes 93-årig mor havde fået stjålet alle sine guldsmykker af en svindler. Den ældre kvinde var blevet narret af en mand, der ringede og sagde at hendes guldsmykker skulle vurderes. Manden havde talt stærkt og skabt forvirring, så den ældre kvinde havde haft svært ved at følge med i samtalen. Mens hun talte i telefon ankom en mand, der ledte i hendes skuffer og skabe efter smykkerne. Til sidst viste den 93-årige, hvor hun opbevarede sine smykker. Den fremmede mand gennemgik smykkerne, inden han forlod stedet med alle den 93-åriges smykker. Den 93-årige beskrev, at manden talte dansk, men huskede ej yderligere om ham.

Kl. 14.15 anmeldte en pårørende til en kvinde i 80′;erne fra Borup, at hun få timer før var blevet udsat for bedrageri, da en falsk bankmand ringede og sagde, at der var forsøgt hævet penge fra hendes konto. En ung kvinde ankom kort efter til den ældre kvindes hjem i den centrale del af Borup. Under påskud af at skulle bruge kortet for at stoppe svindlen fik hun narret den ældre kvinde til at udlevere sit kreditkort og kode. Der blev efterfølgende hævet 15.000 kr før kontoen blev spærret af den ældre kvindes datter. Politiet afhørte efterfølgende den ældre kvinde til sagen. Hun beskrev den unge kvinde der hentede kortet som: Mørk i huden, 150-160 cm høj, sort opsat hår.

Indbrud i Perioden

Ejbyvej, Lille-Skensved, Køge
Gammel Lyngvej, Køge
Nylandsvej, Køge
Plougsvej, Køge
Tranholmsvej, Køge