Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/09/16 til 2024/09/24.

Butikstyveri – Ejbovej, Bjæverskov, Køge

Kl 21.47 blev det anmeldt, et en medarbejder i et supermarked havde forsøgt at tilbageholde to personer, som han mistænkte for at have stjålet i forretningen. Det lykkedes dog ikke og de to kørte fra stedet. Den ansatte havde gjort gode observationer og ud fra det kunne politiet fatte mistanke til en konkret person i lokalområdet. En patrulje kørte til dennes adresse hvor man fandt en 46-årig mand hjemme. Hos ham blev der fundet forskellige varer, som det blev vurderet, godt kunne stamme fra supermarkedet. Han blev derfor sigtet for butikstyveri.

Færdselsuheld med knallert – Københavnsvej, Køge

Kl 00.21 skete der et færdselsuheld, hvor en 16-årig ung mand fra Køge kom kørende på knallert, da han ramte ind i bagskærmen på en personbil ført af en 30-årig mand fra Stevns. Der skete ingen personskade og kun mindre materiel skade ved uheldet. Men den 16-årige havde en passager med på knallerten og det blev han sigtet for.

Lørdag – søndag

Kajakroer i nød – Strandvejen, Køge

Kl. 19.23 kom et alarmopkald om en kæntret kajakroer i nød i Køge Bugt syd for Køge Havn. Borgere havde hørt kajakroer råbe om hjælp og ringede 112. Politi og redning kørte til stedte, og der blev rekvireret en helikopter til at hjælpe. Det blev dog ikke nødvendigt med en større indsats, for kajakroeren havde redningsvest på, og fik selv padlet sig ind til land. Den 30-årige mand fra Hårlev var uskadt, så ambulancen kunne sendes videre.

Pige stjal i make-up – Rådhusstræde, Køge

Kl. 14.55 tilbageholdt en butiksdetektiv tre unge piger, som var mistænkt for at stjæle make-up for 305 kr. i Normal i Køge Pigerne var alle under 15 år, så deres forældre blev tilkaldt. En 14-årig pige fra Solrød påtog sig ansvaret for tyveriet, og politiet kunne ikke fastslå, at de andre havde haft en rolle i sagen. Pigen er under den kriminelle lavalder, og hun kan derfor ikke sigtes for butikstyveri, men de sociale myndigheder blev underrettet.

Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl 20.32 standser politiet en personbil ført af en 32-årig mand fra Herfølge, da der er mistanke om, at han er påvirket af stoffer. Det viser sig samtidigt, at manden også kører bil uden førerret, da han var frakendt kørekortet.

Vanvidsbilist stoppet – Køge Bugt Motorvejen, Solrød og Køge

Kl. 20.01 anmeldte en borger, at en bilist kørte slingrende på Køge Bugt Motorvejen mod syd. Anmelderen blev bag ved bilen og en patrulje fra færdselsafdelingen satte straks kursen. De mødte bilisten ved Lellinge afkørslen, hvor den slingrende bilist blev stoppet.

Da de henvendte sig ved bilen så patruljen, at bilen havde store skader på førerdøren. På førersædet sad en kraftigt påvirket mand, som måtte kravle over passagersædet for at komme ud, da førerdøren ikke kunne åbnes.

Føreren af bilen, en 32-årig mand fra Kalundborg Kommune, blæste alkometeret op på over 2,0. Han blev anholdt, sigtet for vanvidskørsel og taget med til en blodprøve. Tidligere på aftenen var kommet flere anmeldelser om en bilist, som havde kørt usikkert og påkørt autoværnet på Holbækmotorvejen ved Kirke Såby, men det var ikke lykkedes politiet at finde frem til bilen. Vidneoplysninger om bilen tydede på, at der var tale om den 32-åriges bil, og skaderne på bilen stemte overens med, at den kunne have ramt et autoværn.

Den 32-åriges bil var leaset, men den blev beslaglagt til sagen, hvilket han accepterede. Hans kørekort blev inddraget på stedet, så han må ikke køre bil mens sagen behandles. Han blev løsladt efter at have fået udtaget blodprøven, men han vil høre mere i sagen senere, når hans kørselsforløb er afklaret, og resultatet af blodprøveanalysen foreligger.

Indbrud i Perioden

Baneleddet, Lellinge
Accisevej, Køge
Clara Frijsvej, Køge