Fredag den 27. september blev der afholdt rejsegilde på Vikingeborgen ved Køge, hvor stålspærrene nu er rejst som et symbol på, at byggeriet af det kommende museum skrider fremad.

“Guderne er med os”.

Med disse ord indledte Direktør for Borgring Fonden og Museum Sydøstdanmark, Keld Møller Hansen, sin åbningstale til rejsegildet på det nye museum på Vikingeborgen.

Det så ellers længe ud til, at rejsegildet ville blive en våd og kold fornøjelse. Men netop som ceremonien skulle til at begynde, klarede himlen op, og solen brød igennem skyerne. Om det var et heldigt tilfælde, eller om guderne rent faktisk vågede over byggeriet, lader vi stå hen i det uvisse. Én ting er dog sikkert: Vikingeborgen begynder nu for alvor at tage form, og man kan virkelig begynde at fornemme det nye museum.

Rejsegildet blev fejret med de traditionelle pølser og vand samt taler fra blandt andre næstformand i Borgring Fonden, Ken Kristensen, der i sin tale satte fokus på projektets store betydning for Køge.

Om Vikingeborgen

Vikingeborgen vil tage afsæt i Borgrings status som UNESCO Verdenskulturarv sammen med de øvrige ringborge i Danmark samt en af Danmarks mest fascinerende historiske perioder med vikingekongen, Harald Blåtand, og overgangen fra asatro til kristendom som de helt centrale temaer.

“Forventningen er, at vi med Vikingeborgen skaber en international attraktion, der sætter både Køge og resten af Danmark på verdenskortet som et besøgsmål for alle, der interesserer sig for UNESCO Verdenskulturarv, vikinger og vikingetid,” forklarer Keld Møller Hansen, der er direktør for Borgring Fonden og Museum Sydøstdanmark, som står bag byggeriet.

Byggeriet følger tidsplanen og i den kommende tid vil man derfor kunne se, hvordan det ny museum manifesterer sig mere og mere i landskabet. Forventningen er, at museet åbner i sommeren 2025.

Vikingeborgen begynder for alvor at tage form. Foto: Museum Sydøstdanmark