Politidirektør Jørgen Bergen Skov har uddelt en dusør på 1000 kr. samt et diplom til 11 kvinder og 8 mænd i alderen 18-64 år som påskønnelse for deres handlinger.

Overrækkelsen af dusørerne foregik på politistationen i Roskilde 1. oktober, hvor den enkelte dusørmodtager blev hædret foran de fremmødte og fik hørt begrundelsen for at modtage dusøren. Dusøren består af et beløb på 1.000 kr. samt et diplom i glas og ramme.

To kvinder får selvmordstruet kvinde i sikkerhed – Køge
Den 21. maj 2024 kommer en 42-årig kvinde fra Hårlev og en 32-årig kvinde fra Køge kørende ad Lyngvej i Køge en sen eftermiddag. Begge kvinder ser en kvinde, som er kravlet over hegnet på motorvejsbroen over Køge Bugt Motorvejen. Hun er formentlig selvmordstruet. De får standset deres biler og tager kontakt til kvinden. De alarmerer politiet og begynder at tale med kvinden. Sammen med politiets forhandler får de kvinden til at komme ind på den rigtige side af hegnet og i sikkerhed.

De to kvinder er blevet tildelt en dusør for deres ekstraordinære indsats, hvor de med stort mod og beslutsomhed var med til at redde kvindens liv.

Sådan bliver en borger indstillet til en dusør
Borgere bliver som hovedregel indstillet til dusør af typisk en politiansat, som har været involveret i en hændelse, hvor den første og umiddelbare vurdering er, at en borger har gjort en ekstraordinær indsats og derfor bør hædres.

Indstillingen vurderes herefter ledelsesmæssigt og i henhold til interne regler om tildeling af dusører til private, inden den endelige beslutning om tildeling af en dusør tages.

Læs om alle prismodtagerne her. 

Pressefoto