Køges nystiftede erhvervsfond, Connect Køge, skal styrke erhvervsudviklingen og turismen i Køgeområdet.

Det offentligt-private partnerskab skal sikre Køges position som regionens vækstmotor ved at samle kræfterne på erhvervsområdet. Fondens bestyrelse er udpeget, og nu går arbejdet i gang med at finde den direktør, der kan drive fonden til gavn for hele kommunen. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelse.

Virksomheder i Køge Kommune skal have de bedste vilkår for at drive deres forretning. Og resten af landet skal vide, hvilke muligheder der ligger for erhverv og turisme i Køge og omegn. Med en nyetableret erhvervsfond – Connect Køge – der bl.a. skal stå for branding og markedsføring af Køge Kommune som handelsby og erhvervsområde, er vejen lagt. Navnet afspejler formålet med fonden, nemlig, at den skal forbinde de mange gode offentlige og private kræfter, som i dag arbejder for at fremme erhverv og turisme.

”Køge boomer, både på erhvervsfronten og på antallet af tilflyttere. Med Connect Køge samler vi fokus på erhvervslivets vilkår i en fond, som har nogle helt klare mål og rammer. Nu hvor bestyrelsen er etableret, kan vi for alvor komme i gang med det arbejde, der skal styrke erhvervsliv og udviklingen til gavn for hele Køge Kommune”, siger borgmester Flemming Christensen.

Tanken bag Connect Køge er, at Køge Kommune, det lokale erhvervsliv, turismeorganisationer, arbejdsmarkedets parter og uddannelsesinstitutioner sammen skal tage et mere direkte og aktivt ejerskab for områdets udvikling med en selvstændig organisation, der har til opgave at skabe de helt rigtige vilkår for både iværksættere, etablerede virksomheder og nye internationale aktører.
Investeringer og erhvervsturisme til Køge

Erhvervsfonden kommer også til at stå for at tale erhvervslivets sag overfor statslige og andre aktører, fx i forbindelse med anlægsinvesteringer, ligesom en vigtig opgave bliver at styrke erhvervsturismen. Køge Kommune har nemlig gode faciliteter til kongresser, events, messer og konferencer, og er dermed et attraktivt sted for erhvervslivets aktiviteter.

”Nu samler vi kræfterne på tværs af små og store virksomheder. På den måde får vi mulighederne for at skabe de bedste betingelser for iværksættere, etablerede virksomheder og nye aktører fra ind- og udland. Det er et enigt råd, der bakker op om denne spændende opgave, og vi i bestyrelsen glæder os til at gå igang”, siger formand for Køge Erhvervsudviklingsråd, Ulf Stephenson.

En af bestyrelsens første opgaver bliver at ansætte en direktør for erhvervsfonden. Det arbejde går i gang nu.

Offentligt og privat samarbejde.
Connect Køge bliver en non-profit organisation, hvor et genereret overskud geninvesteres i aktiviteter, der understøtter formålet om erhvervs- og turismefremme i kommunen. Der er tale om et offentligt-privat samarbejde, der sikrer en professionel organisering, uden at komme i karambolage med eksisterende medlemsforeninger. Fonden bliver en bredt funderet, selvstændig samarbejdsorganisation, der kan fungere som en videreudvikling af de eksisterende indsatser.

Det er en arbejdsgruppe bestående af Køge Erhvervsudviklingsråd, Køge Bugt Erhvervscenter, Visit Køge, Køge kommune, arbejdsmarkedets parter, uddannelsesinstitutioner og andre aktører, der har set på mulighederne for en ny organisation.

”Vi har haft en rigtig god proces omkring forberedelsen af den nye model for arbejdet med erhvervsudvikling og turisme. Det er en bredt sammensat arbejdsgruppe, som har fremlagt en række anbefalinger til en ny og samlet organisering. Både Køge Byråd og Køge Erhvervsudviklingsråd har bakket 100 procent op om arbejdsgruppens forslag. Og vi er nu ved at forbinde prikkerne, så vi for alvor får et maskinrum, der kan veksle ambitioner til resultater”, fortæller borgmester Flemming Christensen.

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende 10 år. Med til at drive udviklingen er udvidelsen af Køge Bugt motorvejen og adgangen til det europæiske motorvejsnet, den hurtige togforbindelse til København og Ringsted, og videre til Hamborg, kæmpe erhvervshavn og Danmarks største transportcenter. Hermed kommer Køge med 60.000 indbyggere i hele kommunen til at stå endnu stærkere som trafikknudepunkt, logistikcentrum og bosætningssted.

Den nyetablerede bestyrelse for Connect Køge består af:
Flemming Christensen, borgmester
Mette Jorsø, 1. viceborgmester
Marie Stærke, 2. viceborgmester
Michael Buhl, tømmerhandler/ejer XL Byg/CF Petersen & Sønner A/S
Linné Sommer, Restaurationsejer af restaurant Arken,
Jesper Køster, direktør, Spar Nord Køge Bugt
Jørn Stryger, direktør C.P. Kelco ApS
Ulf Stephenson, direktør, Holship Danmark A/S
Tim Christensen, direktør, Køge Handelsskole
Rasmus Schrøder, Musikredaktør på Kulturværftet i Helsingør, tidligere daglig leder af Tapperiet.

Læs mere her.