Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/02/24 til 2022/03/08.
Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.
Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Greve
Kl. 07.45 standede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af 45-årig mand fra Solrød Strand i nordlig retning på motorvejen omkring Greve Centervej.
Den 45-årige viste sig at være frakendt kørekortet frem til 2029 og måtte derfor ikke sidde bag rattet i bilen, som han også blev mistænkt for at føre under påvirkning af cannabis.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 45-årige mand udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt efter afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.
Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Greve
Kl. 12.24 standsede færdselspolitiet en personbil, som en 33-årig mand fra Slagelse førte, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet.
Den 33-årige kunne i øvrigt mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen, så han blev tillige sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Lov om euforiserende stoffer – Gammel Lyngvej, Køge
Kl. 14.24 henvendte en patrulje sig til en gruppe unge mænd, der opholdt sig ved en spejderhytte, efter at politiet havde modtaget oplysninger om, at de måske kunne mistænkes at opholde sig på stedet i forbindelse med salg af narkotika.
Politiet traf på stedet en 21-årig mand fra Viby Sj., to mænd på 22 år og en 24-årig mand fra Køge, som alle blev kontrolleret nærmere ud fra de modtagne oplysninger om årsagen til deres tilstedeværelse uden relation til spejdermiljøet.
Kun den ene af de 22-årige fra Køge var i besiddelse af noget, som vakte politiets interesse. Han var i besiddelse af otte klumper hash med en samlet vægt på ca. 13 gram. Politiet beslaglagde hashen som bevis i forbindelse med en sigtelse mod den 22-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.
Spirituskørsel uden førerret – Lyngvej, Køge
Kl. 14.59 ønskede politiet at standse og kontrollere en bilist, der kørte ad Lyngvej og videre ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning, idet bilistens kørsel var usikker og slingrende.
Bilisten blev standset kort før Karlslunde rasteplads og viste sig at være en 56-årig mand fra København NV, der i spirituspåvirket tilstand førte en personbil, selv om han i 2016 havde fået inddraget sin førerret.
Den 56-årige blev sigtet for de to overtrædelse af færdselsloven og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil således høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Spirituskørsel dagen derpå – Vordingborgvej, Køge
Kl. 16.39 stoppede en patrulje en bilist på Vordingborgvej mod syd i Køge i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 53-årig mand fra Haslev, som blæste alkometeret over den tilladte promille. Han erkendte at have drukket en enkelt dåseøl i dag men mente, at det nok var en fødselsdag dagen før, som forårsagede den høje promille. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på blodprøveanalysen, hvorefter den sigtede bilist vil få besked om resultatet og sagens videre gang.
Brand i silo – Ved Banen, Lille-Skensved – Køge
Kl. 02.36 opstod brand i en lille silo på en fabrik i Lille-Skensved. Siloen indeholdt stivelsesmiddel, som ikke var giftigt. Politi og brandvæsnet kørte til stedet, hvor der blev iværksat slukning af branden, som blev begrænset, så den ikke spredte sig til de øvrige siloer på fabrikken. Stivelsesmidlet i siloen var svært at slukke, da det blev til en tjæreagtig substans, men det lykkedes at slukke branden via en lem i siloen. Omkring kl. 04.39 var branden helt slukket. Ingen personer kom noget til, og der skete kun begrænset skade på fabrikken.
Hensynsløs bilist var en biltyv mv. – Strøby Egede, Køge – Stevns
Kl. 07.55 anmeldte en noget forundret, 37-årig kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 07.50 under kørsel ad Stevnsvej havde bemærket en bilist, der kørte aggressivt og bl.a. havde overhalet andre med høj hastighed. Desuden havde bilisten givet anmelderen og de øvrige bilister “fingeren”.
Oplysninger om bilistens bil kunne politiet kort efter sammenkæde med en anmeldelse fra et supermarked i Strøby Egede, hvorfra den omhandlede personbil var blevet stjålet kl. ca. 07.45. Personalet i supermarkedet havde forinden undret sig over en mandlig kundes færden i butikkens baglokale, hvor bilnøglen til den nu stjålne bil havde ligget. Andre ansatte i samme butik havde undret sig over, at den nu stjålne bil ikke holdt på sin sædvanlige plads, hvorefter personalet og brugeren af bilen via butikkens videoovervågning fik forklaringen.
Ved brug af overvågningsmaterialet fik politiet identificeret biltyven som en 34-årig mand fra Rødovre, som også havde været på spil i både Hårlev og Store-Heddinge i løbet af onsdagen.
Politiet havde nemlig onsdag eftermiddag fået anmeldelser om tyveri fra en klinik i Østergade, Store-Heddinge, hvor den 34-årige kunne mistænkes for at have stjålet en oplader, bil- og forretningsnøgler, kontanter fra kassen samt en pung med kreditkort, som han efterfølgende misbrugte i to supermarkeder i Store-Heddinge.
Også onsdag havde politiet fået en henvendelse om hensynsløs kørsel i Hårlev i en bil, som viste sig at være stjålet i Rødovre, og som den 34-årige ud fra diverse overvågning kunne identificeres som fører af.
Ved yderligere efterforskning efter nyeste anmeldelse om biltyveriet fra Strøby Egede fandt politiet den stjålne bil fra Rødovre henstillet ved supermarkedet, hvorfra den anden bil var blevet stjålet.
Efterlysningen af den 34-årige efter seneste biltyveri nåede til Københavns Vestegns politi, som kunne oplyse, at den 34-årige netop var anholdt kl. 12.49 i forbindelse med et butikstyveri i Rødovre Centrum. Den 34-årige kunne via videoovervågning lægges fast på kørsel til Rødovre i den bil, han havde stjålet i Strøby Egede, ligesom han tillige var i besiddelse af en jakke mv., som han også havde stjålet fra en medarbejder i supermarkedet i Strøby Egede.
Den 34-årige blev efterfølgende overført til Midt- og Vestsjællands Politi til sagsbehandling i de mange sager, som han kunne mistænkes i, herunder også kørsel i frakendelsestiden i de stjålne biler, idet han i forvejen er frakendt kørekortet.
Efter afhøring til sagerne i løbet af torsdagen forblev han i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham fredag kl. 12.00 i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.
Spirituskørsel – Salbyvej, Køge
Kl. 11.10 blev en 58-årig mand fra Lille-Skensved sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Salbyvej. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Manglende cykelhjelm – Køgevej, Ringsted
Kl. 12.07 bemærkede færdselspolitiet, at en mand på en elektrisk løbehjul ikke anvendte cykelhjelm under kørslen. En 31-årig mand fra Ringsted blev erindret om den forseelse i form af en sigtelse for den overtrædelse af lovgivningen, efter at brug af hjelm fra 1. januar 2022 blev et lovkrav i forbindelse med brug af et motoriseret løbehjul.
Færdselsuheld – Ringstedvej / Ringvejen, Køge
Kl. 15.15 var der i krydset Ringstedvej – Ringvejen sket et færdselsuheld, hvor en lastbil var involveret. En ambulance var sendt til uheldsstedet.
En kvinde blev i den tilkaldte ambulance kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.
Uheldet var sket, efter at en 51-årig mand fra Esbjerg som fører af en lastbil var kørt ad Ringstedvej mod øst og i lyskrydset havde foretaget svingning til højre ad Ringvejen mod syd.
Under svingningen havde han påkørte en invalidescooter, hvorpå en 78-årig kvinde fra Køge var ved at krydse Ringvejen i østlig retning i et fodgængerfelt, som lastbilchaufføren skulle passere under svingningen.
Invalidescooteren var blevet skubbet flere meter foran lastbilen, før uheldet blev opdaget.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet mellem de to parter for at få afklaret de nærmere omstændigheder.
Assistance ved kontrol af vandpibecafeer – Roskilde / Solrød / Køge
Torsdag eftermiddag og aften assisterede Midt- og Vestsjællands Politi ved SKATs og Fødevarestyrelsens kontrol af i alt tre vandpibecafeer i hhv. Roskilde, Solrød og Køge
Ved kontrollerne beslaglagde SKAT samlet set ca. 35 kg vandpibetobak ud fra en mistanke om, at indehaverne af vandpibecafeerne ikke havde betalt den lovpligtige afgift for tobakken.
Politiet assisterede blot de to andre myndigheder og fandt ikke selv grundlag for at gribe ind nogen af steder bortset fra ved kontrollen i Køge, hvor nogle af de tilstedeværende unge skabte uro ved myndighedskontrollen og derfor måtte bortvises. Ingen blev dog sigtet for noget i den anledning.
Mistænkeligt forhold – Køgevej, Fjellebro, Ringsted
Kl. 08.16 fik politiet en henvendelse fra en omsorgsfuld kvinde, der havde kontaktet en anden kvinde, der gik ad Køgevej medbringende to indkøbskurve med bl.a. en sovepose. Kvinden havde afslået at modtage hjælp, men anmelderen fandt adfærden lidt underlig.
En patrulje fik lidt senere kontakt til en 29-årig kvinde fra Asien, som opholdt sig lovligt i Danmark. Hun ønskede stadig ikke hjælp fra nogen, og da politiet vurderede, at hun trods alt var i stand til at klare sig selv, foretog politiet ikke yderligere over for hende.
Narkokørsel uden førerret mv. – Køge Bugt Motorvejen, Greve
Kl. 13.15 standsede færdselspolitiet en personbil, hvori der var fire personer i alt, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Føreren var en 27-årig mand fra Kokkedal, som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Endvidere havde hverken han og de tre mandlige passagerer brugt sikkerhedsselen under kørslen, og føreren kunne tillige mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen.
En narkometertest indikerede, at føreren var påvirket af både kokain og cannabis under kørslen, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Alle fire sigtede kan nu i nærmeste fremtid forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse med deres respektive sigtelser for overtrædelser af færdselsloven.
Den kvindelige bilejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet for at få klarlagt, hvordan hun som bilejer har overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne være fører på grund af den manglende førerret.
Hurtig trafikant tæt på at miste motorcyklen – Vordingborgvej, Herfølge – Køge
Kl. 17.47 foretog færdselspolitiet en kontrol af trafikanternes hastighed ved brug af en lasermåler. En trafikant blev målt til at køre med mindst 139 km/t i sydlig retning ad Vordingborgvej på en strækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 70 km/t.
Der var tale om en motorcykel, hvis fører – en 25-årig mand fra Fakse – blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, der ud over en bøde også vil medføre en påstand om betinget frakendelse af førerretten.
Hastighedsovertrædelsen lå meget tæt på at blive betegnet som en såkaldt vanvidskørsel, hvilket ville have været tilfældet, såfremt motorcyklisten havde kørt mere end 100 % over den tilladte hastighed.
En betinget frakendelse af kørekortet medfører automatisk krav om en fornyet teori- og køreprøve for at beholde kørekortet, hvorefter kørekortindehaveren inden for de næste tre år ikke må begå en tilsvarende overtrædelse af færdselsloven til betinget frakendelse for at undgå helt at miste førerretten.
Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand
Kl. 06.09 mandag morgen rykkede politiet ud til et færdselsuheld i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen i vognbanen nærmest midterrabatten. To bilister var stødt sammen og var standset med deres beskadigede personbiler i vognbanen.Det viste sig, at en 55-årig mand fra Viby Sj. for sent opdagede, at de forankørende bilister havde nedsat hastigheden. Han påkørte derfor bagenden af den forankørende personbil ført af en 30-årig mand fra Tureby.Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.
Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve
Kl. 07.35 rykkede politiet ud til endnu et sammenstød på motorvejen i det nordgående spor, idet en varebil og en personbil var stødt sammen ved indfletningen fra afkørsel 30 Solrød N.
Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 48-årig mand fra Ukraine som fører af en polsk varebil stødte sammen med en personbil ført af en 60-årig mand fra Solrød Strand. På uheldstidspunktet var der tæt trafik både på selve motorvejen og tilkørselsrampen, ligesom blænding fra solen formodes at have haft en rolle i, at parterne ikke havde været helt opmærksomme på hinanden.
Begge biler måtte bugseres væk fra uheldsstedet, og politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.
Narkokørsel i frakendelsestiden – Langagervej, Borup – Køge
Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Ringsted for kørsel i frakendelsestiden i en personbil og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Politiet undersøger nu nærmere, hvordan den 23-årige har fået overladt føringen af køretøjet, når han er frakendt kørekortet og dermed ikke lovligt kan være fører af bilen.
Falsk bankmand – Bjæverskov – Køge
Kl. 11.48 fredag kontaktede en 85-årig kvinde fra Bjæverskov det rigtige politi, efter at “politiet” som oplyst af hendes “bankmand” ikke havde kontaktet hende onsdag formiddag efter mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto.
Tirsdag formiddag var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder fra en banks tekniske afdeling. Han ringede, fordi der var mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto, så hendes dankort skulle udskiftes. En medarbejder ville kort efter komme til hendes bopæl for afhentning af dankort, hvilket også skete.
En mand dukkede op og fik udleveret dankortet med tilhørende kode, hvilket stemte overens med den falske bankmands oplysninger.
Dagen efter – onsdag – ringede samme mand fra bankens tekniske afdeling med oplysninger om, hvornår politiet ville dukke op, men den 85-årige måtte ikke fortælle noget til nogen af hensyn til opklaring af denne type sager. Senere samme dag ringede en person, der udgav sig for at være fra politiet, med oplysninger om, at politiet først ville komme i løbet af fredagen.
Forud for anmeldelsen var den 85-årige blevet usikker på tidspunktet for politiets besøg, hvorfor hun ringede til det rigtige politi, som i sagens natur intet kendte til nogen sag, hvor den 85-årige var involveret. Den 85-årige måtte over for politiet erkende, at hun var blevet snydt af den falske bankmand, hvorfor politiet både oprettede en sag om bedrageri og aflagde den 85-årige et besøg for at få klarlagt de nærmere detaljer i sagen.
Den 85-årige kunne efter et opkald til sin bank konstatere, at de falske bankmænd havde misbrugt hendes udleverede dankort til kontanthævninger for et samlet beløb på 26.000 kr. ved forskellige hævninger i pengeautomater forskellige steder både i Køge-området og i det storkøbenhavnske område.
Den falske bankmand, der fik dankortet udleveret, blev beskrevet som: B: Mand, 25-30 år, 170-180 cm høj, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: intet skæg, Talte: Dansk, Iført: Lysegrå trøje.
Politiet efterforsker nu også denne anmeldelse i lighed med øvrige anmeldelser om bedrageri over for især ældre personer, der er blevet narret til at udlevere deres betalingskort til fremmede og falske bankmænd, som efterfølgende har misbrugt betalingskortet typisk til kontanthævninger.
Trafikrazzia mod uopmærksomhed – Ringsted / Køge
Færdselspolitiet foretog både formiddag og eftermiddag/aften en kontrol af trafikanter, der måtte være uopmærksomme i trafikken, herunder f.eks. ved brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Ringsted kommune fik besøg af færdselspolitiet, der i tidsrummet kl. 0800-1400 optog rapport om seks trafikanter, der anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Kontrollen gav herudover anledning til følgende rapportoptagelser:
1 sag om manglende brug af sikkerhedssele
1 sag om manglende brug af sikkerhedsudstyr til børn under 15 år (klip-forseelse)
1 sag om kørekort, der ikke var medbragt under kørslen
1 sag om narkokørsel
1 sag om kørsel uden førerret
1 sag om våbenlovgivningen (besiddelse af peberspray)
1 sag om kørsel i frakendelsestiden
2 sager om overladelse af føringen af et køretøj, hvor bilejer blev sigtet herfor
Kontrollen fortsatte om eftermiddagen i Køge kommune, hvor kontrollen af trafikanterne gav anledning til rapportoptagelse i seks sager, der kunne relateres til uopmærksomhed i trafikken.
Herudover gav kontrollen anledning til følgende sager:
1 sag om narkokørsel
2 hastighedssager på motorvejen (klip-sag + sag med påstand om betinget frakendelse)
2 hastighedssager i bymæssig bebyggelse (heraf 1 klipsag).
Alle de sigtede vil i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen mod dem.
Mistænkeligt forhold – Solsiden, Strøby Egede, Køge – Stevns
Kl. 11.11 anmeldte en lokal kvinde, at hun kl. ca. 11.00 havde hørt noget pusle i hendes entre. Her stod en fremmed kvinde, der var gået ind i hendes bolig.
Den fremmede kvinde havde pludselig taget en børnebog op fra sin taske og forsøgte at sælge den til anmelderen, som dog afslog tilbuddet og fulgte kvinden ud igen.
En patrulje kørte til stedet og fik klarlagt, at der ikke var blevet stjålet fra anmelderen, der beskrev den fremmede kvinde som: østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning, iført grå/sort kort jakke, tætsiddende cowboybukser og beige tophue med pels på toppen.
Politiet fandt heller ikke frem til kvinden, så det kunne blive klarlagt, hvad hendes ærinde på stedet reelt havde været.
Uro ved værtshus – Havnen, Køge
Kl. 02.39 fik politiet en anmeldelse om uro foran et værtshus, hvorfor politiet kørte til stedet. Ingen var i slagsmål ved politiets ankomst, men politiet fik klarlagt, at en 20-årig mand fra Karlslunde og en 26-årig mand fra Tureby havde været i den indledende fase til et slagsmål. For at undgå yderligere udvikling i striden sendte politiet de to mænd i hver sin retning, så roen kunne blive genoprettet. Ingen af dem blev sigtet for noget.
Utryghedsskabende adfærd – Holmebækhuse, Herfølge – Køge
Kl. 14.45 rykkede politiet for tredje gang i løbet af de seneste 24 timer ud til en 33-årig mands bopæl i Herfølge, idet han igen kastede ting ud ad vinduet i sin bolig og derved optrådte utryghedsskabende både over for de personer, der måtte færdes ved hans bolig, men også for hele nabolaget.
De to andre udrykninger af samme årsag lørdag eftermiddag og aften var af politiet blevet løst med en samtale, der havde fået den 33-årige mand til at falde ro. Politiet havde efterfølgende lavet en socialrapport til de sociale myndigheder for underretning om hans mulige behov for hjælp.
Lørdag aften, hvor han også havde smidt affald og aviser på gaden, var den 33-årige igen i forbindelse med en kortere frihedsberøvelse blevet talt til ro og havde som følge af sin adfærd fået en sigtelse for overtrædelse af miljølovgivningen.
I forbindelse med denne seneste udrykning fik politiet overbevist den 33-årige om, at det mest hensigtsmæssige ville være at blive indlagt til fornøden omsorg og behandling. Det var en læge, der undersøgte den 33-årige, også enig i, hvorefter han søndag aften blev indlagt på et hospital.
Bilist anmeldte en anden, men blev selv sigtet – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve
Kl. 20.20 fik politiet en anmeldelse fra en mandlig bilist, der ønskede at anmelde en anden bilist for usikker kørsel i et køretøj i sydlig retning ad Køge Bugt Motorvejen.
Politiet rykkede for at finde frem til den anmeldte bilist og fik herunder kontakt til anmelderen på motorvejsrastepladsen i Karlslunde for at tale nærmere med anmelderen om oplysninger om det anmeldte køretøj.
Anmelderen var en 56-årig mand fra Greve, der af politiet blev skønnet påvirket af spiritus og også blev mistænkt for at have været det under kørslen ad motorvejen i forbindelse med anmeldelsen af den anden bilist.
Den 56-årige blev derfor selv sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Den oprindeligt anmeldte bilist fandt politiet aldrig frem til ud fra de oplysninger, som den 56-årige meddelte politiet.
Færdselsuheld – Have Borupvej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk
Kl. 19.05 fik politiet melding om endnu et færdselsuheld, hvor en bilist også var forulykket og havde påkørt en hæk.
Det viste sig, at en 61-årig mand fra Ringsted under kørsel i sydvestlig retning ad Have Borupvej med lav fart formentlig havde fået et ildebefindende, så han var kørt over i modsat side af vejen og efterfølgende påkørt en hæk på en privat adresse.
Da den 61-årig i forbindelse med en alkometertest blev skønnet påvirket af alkohol over det tilladte, blev han sigtet for spirituskørsel i forbindelse med uheldet og fik under en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet har optaget rapport om.
Brandundersøgelse – Ebbemosen, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre
Kl. 08.08 slog en 18-årig mand fra Kirke-Hyllinge alarm til brandvæsnet, efter han ved passage af en 83-årig mands bolig havde bemærket, at hans vinduer var helt sorte, og at der kom røg ud fra vinduerne.
Den 18-åriges familie havde nøgle til boligen, men anmelderen kunne ikke undersøge den nærmere på grund af kraftig røg indenfor, så han vidste ikke, om beboeren befandt sig derinde.
Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at der ikke var nogen flammer i boligen, og den kraftige røg medførte, at politiet evakuerede de øvrige beboere i rækkehusene, såfremt branden måtte brede sig.
Branden blev hurtigt slukket af brandvæsnet, der også kunne konstatere, at der heldigvis ikke var nogen til stede i boligen, og at branden kun omfattede denne ene bolig.
Den 83-åriges soveværelse var værst medtaget, og ved den foreløbige undersøgelse af brandstedet fik politiet en formodning om, at en varmepude på en skummadras kunne være årsag til den kraftige røgudvikling på stedet.
Ingen var kommet til skade ved branden, og politiet skal nu undersøge tesen om varmepuden som årsag til brandens opståen nærmere i et forsøg på at klarlægge de konkrete omstændigheder.
Unge festede i omklædningsrum – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre
Kl. 22.22 fik politiet en anmeldelse om, at 15-20 unge mennesker festede i et omklædningsrum i Bramsnæsvig-hallen. Flere unge skulle være på vej dertil for at deltage i festen, som politiet også besøgte i anledning af anmeldelsen.
Politiet fik i omklædningsrummet kontakt til 15 unge primært fra lokalområdet, der alle blev bortvist fra stedet. Umiddelbart var der intet ødelagt, så de unge havde blot ulovligt opholdt sig på stedet. Der var mistanke om, at de havde skaffet sig adgang til rummet med en nøglebrik. Ingen af de unge blev sigtet for noget i forbindelse med bortvisningen.
Indbrud i Perioden
Munkekærgård, Køge (forsøg)
Nørregade, Køge
Valmuemarken, Borup