Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/03/01 til 2023/03/14.
Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.
Indbrud i villa – Timianvej, Køge
Kl. 21.28 anmeldte en 62-årig kvinde fra Køge, at hun netop var kommet hjem og havde opdaget, at nogen havde brudt ind i hendes bolig, efter at hun kl. ca. 17.10 havde forladt huset.
Politiet kunne efterfølgende konstatere, at et vindue var blevet opbrudt for at skaffe adgang til villaen, hvorfra der var blevet stjålet flere bærbare computere, smykker, ure, briller og kontanter.
Ifølge overvågningsoptagelser kunne to mænd mistænkes for at have forøvet indbruddet, idet de to mænd havde opholdt sig uberettiget på hendes bopæl.
Politiet leder nu efter mændene, der kunne beskrives som almindelige af bygning, og den ene var iført en jakke med knapper, Adidas-sko og medbringende en bærepose.
Politiet afventer nu resultatet af de foretagne undersøgelser i håb om, at tekniske spor kan bidrage til identificering af de mistænkte. Politiet vil dog gerne i kontakt med personer, der i aftenens løb kan have set de to mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Indsats mod ulovlig arbejdskraft – Køge / Holbæk
Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i løbet af torsdagen selvstændigt en kontrol på fem forskellige arbejdspladser i hhv. Køge og Holbæk for at kontrollere, hvorvidt udlændinge var beskæftiget uden at have de fornødne tilladelser i orden.
I Køge blev tre arbejdspladser inden for autobranchen kontrolleret i løbet af formiddagen. I alt otte udenlandske mænd blev kontrolleret, men alle havde orden i deres papirer og tilladelser, så politiet fandt intet grundlag for at skride ind over for nogen af dem.
Om eftermiddagen blev to arbejdspladser i Holbæk inden for personlig pleje og restaurationsbranchen kontrolleret. Tre udenlandske mænd blev kontrolleret, men også i disse tilfælde havde de pågældende orden i deres papirer, så ingen blev sigtet for noget.
Udlændingeafdelingen foretager disse kontroller med jævne mellemrum for at afsløre eventuel ulovlig arbejdskraft som et led i indsatsen mod social dumping i Danmark. Også andre myndigheder som f.eks. Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) kan bistå politiet i kontrollerne.
Olieudslip i havnen – Nordhavnsvej, Køge
Kl. 04.13 rykkede politiet sammen med det lokale redningsberedskab ud til Køge havn for at se nærmere på omfanget af et olieudslip fra et skib i havnen.
Myndighederne fik samarbejde med havnepersonalet klarlagt, at et stempel ved en rampe på et skib, der skulle lægge til kaj, var gået i stykker, så hydraulikolie var løbet ud i vandet i havnen.
Det lokale redningsberedskab kunne i samarbejde med havnepersonalet selv sørge for at fjerne olien, hvorfor der ikke var behov for yderligere assistance fra politiets side. Ingen personer var kommet til skade ved uheldet.
Anholdelse – Narkobesiddelse – Køge
Kl. ca. 05.50 slog politiet til mod en adresse i den centrale del af Køge by på grund af tidligere modtagne oplysninger fra undrende borgere om, at der fra en bestemt adresse foregik utryghedsskabende ting, herunder måske narkosalg.
Politiet havde forinden fået rettens tilladelse til at foretage ransagning på adressen, hvor to mænd på 18 og 39 år fra Køge samt en 19-årig mand fra København blev truffet.
Ved ransagningen fandt politiet ca. 230 gram hash, der var gjort klar i salgsposer, samt herudover andre euforiserende stoffer i form af mindre mængder af MDMA og kokain.
Alle tre mænd blev anholdt og skal nu afhøres til deres roller i sagen, hvorefter politiet og anklagemyndigheden vil vurdere de fremkomne oplysninger og herefter afgøre, hvorvidt der skal ske fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling eller løsladelse i sagen.
Beruset mand skabte uro og utryghed flere steder – Kalundborg / Roskilde / Køge
En 42-årig mand uden fast bopæl, men med relation til en nordsjællandsk kommune, var i løbet af mandagen årsagen til flere politiudrykninger i anledning af den uro- og utryghedsskabende adfærd fra mandens side.
Kl. 08.45 var han på spil ved en madbutik på togstationen i Kalundborg, idet han i beruset tilstand skabte uro på stedet, hvor han i øvrigt havde knust en flaske. Desuden kunne han måske mistænkes for at have forrettet sin nødtørft i området.
Politiet fandt ikke manden ved togstationen, men ledte efter ham i flere supermarkeder i Kalundborg by, idet personalet fra mindst tre supermarkeder godt kendte manden og netop havde haft besøg af ham i løbet af morgenen.
Kl. 10.09 kontaktede en buschauffør politiet, idet en mandlig passager ikke ville forlade bussen ved togstationen i Kalundborg, hvor han i øvrigt både indtog alkohol og røg trods forbud herimod.
I bussen traf politiet den 42-årige mand, der var så påvirket af alkohol, at han ikke blev skønnet i stand til at kunne klare sig selv. Han blev derfor frihedsberøvet og af politiet bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev tilset af en læge inden en eventuel anbringelse i detentionen til afrusning.
Den lægelige vurdering af den 42-årige var, at han skulle afruses under tilsyn af sundhedsfagligt personale på Roskilde sygehus, hvor manden ikke ønskede at være, efter at politiet havde forladt stedet.
Kl. 13.05 underrettede en borger politiet om, at en mand med en hospitalsdyne og kun én sko på gik i tunnelen under jernbanesporene ved Roskilde station.
Politiet fik igen fat i den 42-årige, der var i færd med at stige på toget mod Sydsjælland.
Først omkring kl. ca. 22.00 fik politiet igen en anmeldelse fra et supermarked i Torvebyen, Køge, om en beruset mand, der måske havde brug for hjælp.
Inden politiet nåede at komme til stedet, indløb en ny anmeldelse fra en kiosk ved Køge S-station, hvor en beruset mand havde opført sig så utryghedsskabende, at personalet havde trykket på overfaldsalarmen.
Politiet fik ved kiosken igen kontakt til den 42-årige, som personalet i kiosken blot ønskede bortvist fra stedet, hvilket politiet så meddelte manden.
Alle disse udrykninger har politiet nu samlet sammen i en oversigt, som er blevet sendt til de sociale myndigheder i den 42-åriges nordsjællandske hjemkommune, så kommunen kan vurderes, hvilken indsats og hjælp den 42-årige måske kunne have behov for, så han ikke skaber utryghed i det offentlige rum på de steder, hvor han færdes.
Bil taget fra mand uden kørekort – Tunøvej, Køge
Kl. 18.00 stoppede en patrulje en 37-årig mand fra Køge, som ikke burde have siddet bag rattet. Han havde nemlig ikke generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse, og må derfor ikke køre bil. Den 37-årige bilist havde gentagne gange kørt uden kørekort inden for de seneste tre år, hvilket gav politiet mulighed for at tage hans bil.
Den 37-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og han protesterede over beslaglæggelsen af bilen. Retten skal nu afgøre, om politiets indgreb var retmæssigt. Senere vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at mandens sag om kørsel uden førerret behandles.
Flere butikstyve på samme dag – Rådhusstræde, Køge
Hele fire gange måtte politiet fredag rykke ud supermarkedet Coop365 på Rådhusstræde i Køge til anmeldelser om butikstyveri. Butiksdetektiven havde hver gang tilbageholdt personer, som havde forladt forretningen uden at betale.
Kl. 11.27 blev en 13-årig dreng fra Tureby tilbageholdt, da han fra en slikhylde havde taget en Kinder chokoladebar til 12 kr. og stukket den op i ærmet. Herefter forlod han butikken uden at betale, men blev stoppet foran butikken, netop da han tog chokoladen frem fra ærmet. Politiet afhørte den 13-årige, men han kan ikke straffes, da han er under den kriminelle lavalder. Den 13-åriges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret.
Samtidig blev en 34-årig mand fra Polen tilbageholdt, da han havde lagt en pakke gravad laks og en prosciutto skinke ned i sine bukser, hvorefter han gik igennem kassen uden at betale de 64 kr. varerne kostede. Patruljen sigtede og anholdt den 34-årige, og tog ham med til politistationen, hvor han fik afgjort sin sag med en straksbøde. Han fik herefter lov til at gå igen.
Kl. 19.37 anmeldte butiksdetektiven, at han på overvågningen havde bemærket en butikstyv, som havde fyldt en taske med varer, som han ikke betalte for. I butikkens vindfang tog manden tre poser bagværk inden han forlod butikken. Herefter blev den mistænkte udenlandske mand tilbageholdt og ført ind på kontoret, hvor politiet blev tilkaldt. Patruljen sigtede den 52-årig mand fra Litauen for tyveriet, som han erkendte. Han blev anholdt og taget med til stationen, hvor han fik en straksbøde, som han betalte før han blev løsladt.
Kl. 21.00 var en patrulje igen ved supermarkedet, hvor tre mænd fra Rumænien var mistænkt for i forening af have stjålet varer en kylling, en pose kartofler, en aubergine og to batterier til ialt 97 kr. De blev opdaget af butiksdetektiven på butikkens overvågning og tilbageholdt. Politiet sigtede de tre mænd, som arbejdede i Danmark. De fik herefter lov til at gå, men vil få tilsendt en bøde i sagen.
Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Greve / Solrød
Inden for ca. 15 minutter måtte politiet rykke ud til to færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen, efter at to bilister havde mistet kontrollen over køretøjet på grund af aquaplanning.
Kl. 08.49 mistede en 58-årig mand fra København SV kontrollen over sin personbil under kørsel i sydlig retning på motorvejen ved Greve, så bilen snurrede rundt flere gang og til sidst ramte autoværnet. Han slap uskadt fra uheldet og uden at involvere øvrige trafikanter.
Kl. 09.04 kom næste anmeldelse om et uheld på motorvejen også i det sydgående spor, men ved Solrød, da en 21-årig kvinde fra Køge også havde mistet kontrollen over sin personbil på grund af vand på kørebanen. Hun var også snurret rundt flere gange, inden hun standsede som følge af en påkørsel af autoværnet. Også hun slap uskadt fra dette uheld og uden at involvere øvrige trafikanter.
Politiet registrerede ud fra disse omstændigheder blot parterne i de pågældende uheld.
Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge
Kl. 06.47 mandag morgen opdagede en 19-årig mand fra Næstved for sent, at de forankørende i overhalingssporet på Sydmotorvejen ved Køge pludselig bremsede.
Han påkørte derfor med sin personbil bagenden af den forankørende og bremsende personbil, som en 31-årig kvinde fra Fakse førte i samme retning.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Kl. ca. 07.30 var motorvejen ryddet, så trafikken på uheldsstedet kunne normaliseres.
Færdselsuheld – Tordenskjoldsgade / Sygehusvej, Køge
Kl. 14.26 var to bilister stødt sammen i krydset Tordenskjoldsgade – Sygehusvej i Køge, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.
Det viste sig, at en 39-årig kvinde fra Køge i sin personbil var kørt ad Tordenskjoldsgade mod vest i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset ved Sygehusvej.
Hun fortsatte frem over vigelinjen i vestlig retning, men blev under passage af Sygehusvej påkørt af en personbil, som en 63-årig kvinde fra Køge førte ad Sygehusvej mod syd.
Parterne slag uden behandlingskrævende skader som følge af sammenstødet, og politiet har optaget rapport ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.
Præventiv tilstedeværelse ved forsamlede bilister – Køge / Greve
Lørdag aften var færdselspolitiet og andre patruljer præventivt til stede på en parkeringsplads ved en uddannelsesinstitution ved Køge Transportcenter-området, idet et anslået antal på 2-400 biler var forsamlet i området.
Politiets tilstedeværelse var for at være præventive i forhold til eventuel kap- eller væddeløbskørsel blandt bilisterne i området.
Kl. ca. 21.30 begyndte bilisterne at forlade området og fordele sig til andre steder, idet politiet kort efter fik en henvendelse om, at nogle bilister havde forsamlet sig på p-pladsen ved Greve stadion.
Politiet kørte efterfølgende til Greve, hvorfra bilisterne så begyndte at forsvinde væk fra området ved politiets ankomst.
I den følgende time fik politiet også meldinger om forsamlede køretøjer ved både indkøbscentret Waves og på Silovej ved en tankstation og fastfoodrestaurant.
Ingen blev sigtet for noget i forbindelse med politiets tilstedeværelse forskellige steder i den østlige del af politikredsen.
To mænd flygtede fra udhus – Maglekærvej, Køge
Kl. 03.50 slog en 32-årig mand fra Køge alarm til politiet, da hans familie havde overrasket to mænd, der havde rumsteret rundt i udhuset. Da mændene var blevet råbt an, var de flygtet dels på en cykel, dels til fods, fra stedet medbringende værktøj.
Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men patruljehundene fandt desværre ikke nogen mistænkte på flugtruten i vestlig retning.
Politiet fandt dog værktøjet henkastet på flugtruten, så familien fik ikke noget stjålet ved tyveriforsøget. Endvidere fandt politiet en cykel, som måske kan have en forbindelse til den ene af de to mænd, hvorfor den undersøges nærmere.
De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, 30-40 år, spinkel af bygning, iført sort hue, mørkeblå jakke, mørke bukser og sorte sko, og B: Mand, 30-40 år, spinkel af bygning, iført sort hue, mørkeblå jakke, grå bukser, brune sko og medbringende en rød taske.
Politiet vil gerne i kontakt med personer, der – trods tidspunktet – måtte have set de to mænd i området eller på flugtruten i vestlig retning. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Tyveri fra syv varebiler – Grønnevej, Lellinge, Køge
Kl. 09.11 fik politiet en henvendelse fra ejeren af en opbevaringsplads, hvor bl.a. syv varebiler fra et tømrerfirma havde stået. Alle syv varebiler havde fået opbrudt låsen til en dør ind til varerummet, hvorefter diverse tømrerværktøj og andet udstyr var blevet stjålet fra flere af varebilerne.
Politiet undersøgte området og fik klarlagt, at tyven(e) havde skaffet sig adgang til pladsen ved at klippe et hul i et trådhegn ud mod Sydmotorvejen.
Tyverierne fra varebilerne var ifølge alarmsystemer i køretøjerne formentlig sket mandag aften i tidsrummet kl. ca. 20.00 – 21.00.
Politiet undersøgte køretøjerne for tekniske spor og afventer nu resultatet heraf. Samtidig ønsker politiet kontakt til personer, der måtte have set mistænkelig aktivitet på opbevaringspladsen mandag aften samt oplysninger om køretøjer, der måske kan have været henstillet som havareret på Sydmotorvejen ud for opbevaringspladsen ved hullet i hegnet ind til stedet. Det stjålne værktøj og udstyr formodes at være blevet transporteret væk i et køretøj. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Tørretumbler årsag til brand – Billesborgvej, Køge
Kl. 10.54 slog en familie alarm til brandvæsnet, da røgalarmen i deres bolig var gået i gang.
De havde selv undersøgt årsagen og konstateret, at der var kraftig røgudvikling fra en mindre brand i tørretumbleren.
Familiefaderen på 32 år fik slukket branden med en haveslange og afbrudt strømmen i boligen.
Den 32-årige og et 4-årigt barn havde fået lidt røg og blev efterfølgende tilset af personale fra en tilkaldt ambulance. De havde dog ikke behov for yderligere behandling efter kortvarigt ophold i røgen i boligen, der blev grundigt luftet ud.
Politiet foretog sig ud fra disse omstændigheder ikke yderligere i anledning af branden.
Varetægtsfængsling / løsladelse – Besiddelse af narkotika – Køge
To mænd på 18 og 39 år fra Køge og en 19-årig mand fra København blev anholdt da politiet slog til mod en adresse i den centrale del af Køge by for at foretage en ransagning af stedet for at lede efter narkotika.
Den 18-årige blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han blev sigtet for i forening med de to andre at have været i besiddelse af ca. 1.800 gram hash, ca. 18 gram MDMA, digitalvægte, diverse pølsemands- og ziplockposer samt et kontantbeløb svarende til et allerede foretaget salg af ca. 500 gram hash.
Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, men retsmødet endte med en varetægtsfængsling til den 30. marts 2023 for den 18-årige, som er sigtet i denne nye sag i prøvetiden efter en anden afgørelse om salg af euforiserende stoffer.
De to øvrige mænd på 19 og 39 år blev ikke fremstillet i grundlovsforhør, men løsladt. De er dog fortsat sigtede i sagen, som efterforskes yderligere af politiet.
Aktionen mod den pågældende adresse var begrundet i flere henvendelser fra forskellige personer om utryghedsskabende adfærd i området og med en mistanke om, at der foregik salg af narkotika fra den pågældende adresse.
Medarbejdere fra den forebyggende afdeling i Køge var derfor til stede onsdag formiddag i samme område, hvor flere lokale beboere udtrykte glæde over, at politiet foretog en indsats i området med baggrund i de tidligere henvendelser om den utryghedsskabende adfærd.
Politiet vil i sagens natur holde øje med området i håb om, at salget af euforiserende stoffer ikke fortsætter og skaber utrygge forhold for områdets øvrige beboere ved Pedersvej og Nørre Boulevard.