Erhvervsakademiet Zealand offentliggør ESG-nøgletal og skaber transparens om ansvarlighed inden for miljø, sociale forhold og ledelse. Med offentliggørelsen lægger erhvervsakademiet op til en styrket dialog med regionens virksomheder og studerende om en bæredygtig fremtid.

I en tid, hvor bæredygtighedskrav og ESG-rapportering bliver stadig vigtigere for virksomheder, tager Zealand – Sjællands Erhvervsakademi et vigtigt skridt i arbejdet med bæredygtighed og social ansvarlighed. Med udgivelsen af ESG-nøgletallene for 2023 sætter erhvervsakademiet et klart eksempel for, hvordan uddannelsesinstitutioner også kan tage aktivt ansvar for miljø, samfundsmæssige forhold og samtidig bringe ny relevans ind i samarbejdet med virksomhederne i Region Sjælland.

Rektor Rasmus Frimodt ser denne indsats som en naturlig forlængelse af Zealands mission:

“Vi er her for at uddanne fremtidens medarbejdere, og i takt med at virksomhederne mødes af skærpede krav til bæredygtighed og ESG, skal vi som uddannelsesinstitution følge trop. Ved at offentliggøre ESG-nøgletal, viser vi, at vi ikke blot følger med, men også giver vores studerende de nødvendige kompetencer til at agere i en fremtid præget af grøn omstilling,” udtaler Rasmus Frimodt og fortsætter; “Det gavner både vores studerende og de virksomheder, de kommer ud til.”

Databaseret dialog og ansvar for fremtiden
Projektleder Linnea Jacobsen, som har haft en central rolle i arbejdet med ESG-rapporten, understreger metodens vigtighed for at sikre præcise og relevante nøgletal:

“Vores ESG-data er samlet gennem en række workshops med både interne og eksterne partnere. Vi har fokuseret på at sikre, at tallene dækker de vigtigste miljø- og sociale forhold samt ansvarlig ledelse, som er relevante for vores organisation,” fortæller Linnea Jacobsen, og fortsætter;

“Vi ønsker, at nøgletallene vil danne afsæt for fremtidige strategiske beslutninger og skabe en åben dialog om, hvordan Zealand kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Det betyder, at vi arbejder med at få ESG-sporet dybt ind i vores uddannelser, så både studerende og virksomheder kan få direkte værdi af vores fælles indsats,” siger Linnea Jacobsen.

Selvom det endnu ikke er et lovkrav for uddannelsesinstitutioner at udarbejde ESG-rapporter, er Zealand fast besluttet på at tage et aktivt ansvar. ESG-rapporten for 2023 er blot begyndelsen på en løbende indsats, hvor nøgletallene vil blive opdateret årligt for at sikre transparens og fremdrift.

Et kig i krystalkuglen
For Zealand er ESG ikke blot en midlertidig indsats, men en central del af akademiets fremtidige strategi. I de kommende år vil de fortsætte med at udvikle nøgletal, optimere bæredygtige praksisser og sikre, at deres studerende uddannes med værktøjer til at navigere i den grønne omstilling.

Rasmus Frimodt ser positivt på fremtiden
“Virksomhederne gør det – og det skal vi også. Vi vil være med til at forme fremtidens arbejdskraft med en klar og handlekraftig forståelse indenfor bæredygtighed. Det bliver ikke bare en intern øvelse for Zealand, men en investering i både vores studerende og samfundets fremtid.”

”Denne rapport er kun begyndelsen. Vi har et ansvar for at være på forkant med udviklingen, og det betyder, at vi kontinuerligt vil forbedre os og tilpasse os nye bæredygtighedskrav. ESG-nøgletallene bliver et kompas, der viser os, hvor vi kan gøre en forskel og hvor vi kan styrke vores indsats,” siger Rasmus Frimodt.

Foto: ABW