20 lokale foreninger i Køge-området er blevet udvalgt og modtager i alt 200.000 kroner fra Spar Nord Fonden. Sammen er de inviteret til en festlig overrækkelse og fejring af bankens 200-års jubilæum.

Det er væltet ind med ansøgninger hos Spar Nord Fonden, siden fonden i foråret meldte ud, at der var en ekstra pulje penge på syv millioner kroner på vej til foreningslivet.

Anledningen til de ekstra, lokale støttemidler er Spar Nords 200-års jubilæum. Bankens største aktionær – Spar Nord Fonden – har nemlig valgt at fejre jubilæet med en ekstra håndsrækning til lokale foreninger i Køge-området og resten af Danmark, hvor banken driver forretning.

– Vi har modtaget rigtig mange ansøgninger, og ud af dem er 20 foreninger i Køge-området blevet udvalgt til en økonomisk håndsrækning på hver 10.000 kroner, fortæller Bo Uggerhøj, der er direktør i Spar Nord Fonden.

– Det er opmuntrende, at så mange ansøgninger til spændende projekter er blevet sendt afsted, og jeg må sige, at det tyder godt for fremtiden, at vi har et foreningsliv med så gode initiativer og frivillige kræfter, tilføjer han.

Modtagerne af Spar Nord Fondens lokale jubilæumspulje i Køge-området er:
1. Troelstrupgård’s Støtteforening
2. Lejr 16 Lykkelejren
3. Jersie Landsbylaug
4. IF Frem Bjæverskov
5. Social Lab
6. Klippinge Borgerforening
7. Vallø seniorforening
8. Karise Ridefys Venner
9. Hotherhavens Støtteforening
10. TEAM MIDTSJÆLLAND
11. Mødrehjælpen Køge lokalforening
12. Valkyrien Vinterbadeklub
13. Hjerteforeningen, Køge
14. Fonden Kjøge Mini-By Laug
15. Frivilligcenter Greve
16. Køge Taekwondo Klub
17. Køge Håndbold
18. Børns Voksenvenner Køge
19. Haslev Svømmeklub
20. R I F Herrefodboldafdeling

Lokal begejstring
Pengene er blevet taget yderst godt imod af de lokale foreninger, og også hos 200-års jubilaren Spar Nord er der begejstring over uddelingerne.
Banken har en lang tradition for at engagere sig i det lokale foreningsliv, og med denne jubilæumspulje har det været muligt at sikre endnu flere initiativer i lokalområderne til glæde for endnu flere mennesker. På mange måder en oplagt måde at fejre jubilæet på sammen med byens foreninger.

Pressefoto