DM i Skills er den store årlige konkurrence for unge talenter fra erhvervsuddannelserne. Danmarksmesterskaberne løber af stablen 18.-20. april 2024 på Dyrskuepladsen i Roskilde.

I år har seks dygtige elever fra EUC Sjælland kvalificeret sig. De er i gang med uddannelserne som smed, bygningsmaler, murer, frisør samt bygningsstruktør. Mød dem her.

Frederik Emil Søemosegaard – Smed (Foto: EUC Sjælland)

Navn: Frederik Emil Søemosegaard
Uddannelse: Smed på EUC Sjælland

Hjemby: Haslev
Læreplads: Kleinsmeden Rønnede A/S (Rønnede)

“Tilbage i 2021 deltog jeg i regionsmesterskabet i Holbæk, men gik desværre ikke videre. I sommeren 2023 blev jeg så spurgt, om jeg ville være med i et skolemesterskab, som jeg så takkede ja til og gik hen og vandt. Så var jeg jo videre til regionsmesterskabet, som jeg deltog i i Nakskov og kom hjem med en førsteplads. Nu må vi jo se hvordan DM i Skills forløber”, siger Frederik Emil Søemosegaard om, hvordan Skills-eventyret startede for ham.

Mille Gerdil – Bygningsmaler (Foto: EUC Sjælland)

Navn: Mille Gerdil
Uddannelse: Bygningsmaler på EUC Sjælland i Næstved

Hjemby: Næstved
Læreplads: Malerfirmaet Hans Larsen (Næstved)

“Jeg glæder mig mest til både oplevelsen og det med at lære nye ting. Jeg går til tingene med 110%, og jeg gør det for at vinde. Og for at gøre mit bedste”, siger Mille Gerdil om, hvad hun glæder sig mest til ved DM i Skills.

Jonas Schwartzbach Kroman – Murer (Foto: EUC Sjælland)

Navn: Jonas Schwartzbach Kroman
Uddannelse: Murer på EUC Sjælland i Køge

Hjemby: Haslev
Læreplads: Sandholt og Pedersen (Haslev)

“Jeg glæder mig til at mærke stemningen og give den gas. Jeg er mest nervøs for at lave noget forkert, så opgaven ikke er lavet efter tegningen, da man ikke har tid til at lave det om. Det skete for mig sidste år til DM”, siger Jonas Schwartzbach Kroman, der netop også var med til DM i Skills i 2023, om hvad han glæder sig mest til og samtidig er mest nervøs for.

Camilla Brandt Jensen – Frisør (Foto: EUC Sjælland)

Navn: Camilla Brandt Jensen
Uddannelse: Frisør på EUC Sjælland i Næstved

Hjemby: Maribo
Læreplads: Frisør Gert (Nakskov)

“Jeg blev spurgt, om jeg ville prøve kræfter med talenttræning. Og så blev jeg bare bidt af det og forsatte med det”, siger Camilla Brandt Jensen om, hvordan Skills-eventyret startede for hende.

Amalie Sophie Beck Nielsen – Frisør (Foto: EUC Sjælland)

Navn: Amalie Sophie Beck Nielsen
Uddannelse: Frisør på EUC Sjælland i Næstved

Hjemby: Vordingborg
Læreplads: Frisør Katrine Boas (Haslev)

“Det hele startede med, at jeg sagde ja til at være en del af talentholdet med henblik på bare at blive bedre og få lidt ekstra teknikker med. Konkurrencen i det sagde mig ikke noget i starten, men da mit lærerteam nævnte Skills blev konkurrence-elementet spændende, og jeg sagde ja til at tage med”, siger Amalie Sophie Beck Nielsen om, hvordan Skills-eventyret startede for hende.

Tue Buhl Larsen til venstre – Bygningsstruktør. Stiller op sammen med Noah Makwarth Sørensen, der går på Roskilde Tekniske Skole og er i lære hos NCC (Foto: Roskilde Tekniske Skole)

Navn: Tue Buhl Larsen

Uddannelse: Bygningsstruktør på EUC Sjælland i Næstved

Hjemby: Slagelse
Læreplads: Arkil A/S (Vojens)

“Det er ned til sidste millimeter, det gælder, så det handler altså om at være meget præcis. Er forskallingen en anelse for eller for lang, trækker det point fra til konkurrencen”, forklarer Tue Buhl Larsen om vigtigheden af præcision til DM i Skills.

Bygningsstruktørerne stiller op i hold til DM i Skills. Tue stiller op sammen med Noah Makwarth Sørensen, der går på Roskilde Tekniske Skole.

Kilde EUC Sjælland.