Årets store begivenhed er netop veloverstået på EUC Sjælland i Køge. Nemlig translokationen for HTXeren og EUXerne.

To Thine Own Self Be True
Rektor Line Høyer havde vise ord med på vejen til de smukke unge HTXere:

“Dronning Margrethe siger, at vi skal gøre os umage og vise, hvor dygtige vi kan blive! For vi er dygtige i Danmark og jeg har store forventninger til jer alle – til at I får mest muligt ud af livet, at I vælger med hjertet, at I følger jeres drømme, at I ikke lader jer begrænse eller nøjes med, at I altid bevarer jeres nysgerrighed og lysten til at lære nyt, at I formår at se ud over egen næsetip, at I engagerer jer i andre, og at I tør tage chancer. Derfor – “To Thine Own Self Be True”, hvilket Shakespeare skrev I Hamlet. Citatet holder stadig selvom det er skrevet for hundrede år siden – ja faktisk i forrige årtusind – Tro på jer selv – for det gør jeg og jeres lærere.”

Et stykke danmarkshistorie
Uddannelsesleder Brian Winther sagde til de hårdarbejdende og ukuelige EUXere:

“Et svendebrev og en studenterhue forpligter. I er nu en del af en tradition, et stykke danmarkshistorie og et fællesskab, som går på tværs af generationer, tid og sted. I er symbolet på sommeren anno 2023 – det er et magisk øjeblik – og næste år, så vil I mindes og glæde jer over årets studenter – de nye i fællesskabet, traditionen og historien. Men i dag handler det om jer – I er fremtiden, nutiden og fortiden – kære alle EUX-studenter anno 2023. Kæmpe stort tillykke”

Danmarks lyse fremtid
Sidst men ikke mindst var der en perlerække af ord fra de unge selv, her iblandt HTXer Celia Toxborg:

“Karen Blixen har sagt: “Den, der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet.” Så husk at gøre, hvad DU har lyst til. Og jeg er sikker på, at det kun kan gå godt for jer alle. Kig på dig selv, kig på dine klassekammerater – Lærer og forældre kig på dem, og se hvilken lys fremtid Danmark har.”

Rozalin på billedet fik prisen som Årets Fighter – Den der kæmper bravt! (Pressefoto)

Pressemeddelelse.