Årsopgørelsen er på vej. Den laves netop nu ud fra mange af de 280 mio. oplysninger, Skattestyrelsen årligt modtager fra bl.a. arbejdsgivere, banker og fagforeninger. Når Skattestyrelsen åbner for årsopgørelsen til marts, er der tale om en af årets største digitale begivenheder, hvor 4,8 mio. borgere får adgang til deres oplysninger i TastSelv.
Foto ABW

Når Skattestyrelsen åbner for årsopgørelsen, vil godt 4,8 mio. borgere kunne logge ind i TastSelv på skat.dk og se deres samlede indtægter og fradrag i 2023 og evt. rette, hvis der skal tilføjes en indtægt eller oplyses om et fradrag.

Samtidig får borgerne adgang til at se Skattestyrelsens første beregning af, hvordan det er gået med skattebetalingen i løbet af 2023, og om er betalt for lidt eller for meget i skat i løbet af året.

Skattestyrelsen laver bl.a. årsopgørelserne ud fra mange af de 280 mio. tredjepartsoplysninger fra bl.a. arbejdsgivere, banker og fagforeninger, som styrelsen årligt modtager. Oplysningerne modtages typisk i januar, hvor beregningen af de mange årsopgørelser begynder, så de kan være klar til marts.

Ved åbningen af årsopgørelsen sidste år var der flere end 3 mio. logins i løbet af de første to dage, fra styrelsen åbnede i test.

– Vi er klar med årsopgørelsen den 11. marts. Som de andre år regner jeg med, at der vil være kæmpestor interesse. For mange vil det være det grønne eller det røde tal, der pirrer nysgerrigheden, men som altid vil jeg opfordre til, at man bruger tid på at løbe oplysningerne igennem. For selv om vi får langt de fleste oplysninger automatisk, kan der være indtægter eller fradrag, man selv skal sørge for at oplyse til os, siger fungerende fagdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

Den første udbetaling af overskydende skat sker fra den 12. april.

Læs mere om årsopgørelsen.

Servicefradrag kan oplyses allerede nu
I optakten til årsopgørelsen har Skattestyrelsen netop åbnet for, at borgere kan oplyse om udgifter i forbindelse med brug af serviceydelser i løbet af 2023 og benytte sig af et servicefradrag. Arbejde, som er udført i 2023, skal være betalt senest den 28. februar 2024, for at der kan gives fradrag. Servicefradraget for 2023 er op til 6.600 kr. pr. person. Læs mere på skat.dk/servicefradrag.

Øvrige oplysninger kan først indtastes, når årsopgørelsen åbner. Fristen for at rette i årsopgørelsen for 2023 er den 1. maj 2024. Borgere med et oplysningsskema som fx selvstændige, visse boligudlejere og borgere med udlandsforhold kan rette i deres årsopgørelser frem til den 1. juli.

Kilde.