Som vi alle ved, er Danmark en stolt søfartsnation. Med 7.000 kilometer kystlinje er det jo helt naturligt, at søsport og fritidslivet på vandet er en af de helt store fritidsinteresser for mange af os. Vi følger vejrudsigten nøje i hverdagen, og når vejret og tiden er til det, kribler det i os for at komme ned til havnen, nyde fællesskabet dér, komme afsted for fuld skrue eller lade en frisk vind fylde sejlet. Afsted og mærke vinden, solen og skumsprøjtet, det er vel livet!

De mange, mange mennesker, der har fritidssejlads som deres store interesse, fortæller gerne om den helt specielle livsstil, der er i sejlermiljøet. Den livskvalitet, som både interessen og fællesskabet giver, findes overalt, hvor sejlerfolket mødes. Når vi som turister begiver os rundt fra by til by og fra land til land, må vi nok ærligt indrømme, at havnemiljøet ofte drager os som noget af det første. Og spadserer vi en tur ud på molen, mødes vi som oftest af både smil, et høfligt nik og en hilsen fra bådene.

Og når vi ankommer til eksempelvis Køge Havn i vores egen sejl- eller motorbåd, er der ikke langt fra en hjælpende hånd eller et godt råd. Der bliver taget imod trossen, der bliver hjulpet med at lægge til, og så går snakken naturligvis.

Alt udstyret ombord skal være i orden
At have bådens udstyr i orden er en selvfølgelighed – af hensyn til sikkerheden om bord både i havn, til søs og for at kunne opleve den helt optimale sejlglæde. Og det er den helt store glæde og fornøjelse ved at eje og føre en båd, uanset type og størrelse, at vide og kunne mærke, at udstyret om bord er helt i orden.

DBC Kalecher og Sejl, som er hjemmehørende i Herfølge og har sit værksted i Ballerup, ved om nogen hvor vigtigt både kvalitet og de små detaljer er. Han taler med mange sejlfolk om sejl, kalecher, havnecover, hynder og alt andet indenfor reparation og fornyelse af disse. Der er altid brug for, og skal være tid til, at I sammen finder lige præcis det, du har brug for, og sammen bliver enige om, hvordan det færdige eller reparerede udstyr skal være.

Vil du vide mere, så læs videre her.