Køge fik i 2004 en perle af en specialbutik, da Hanne Andrea besluttede at stoppe som bankrådgiver for at leve af sin hobby. Dengang hed virksomheden Patchwork Butikken, men er i dag kendt som Patchwork Køge.

I butikken bliver du mødt med et stort smil, og du føler dig med det samme godt modtaget i de hyggelige lokaler, hvor alle er velkomne til at se på herlighederne. Og mange stamkunder kommer langvejs fra, for det er bestemt ikke alle danske byer, der er velsignet med en specialbutik af den kaliber.

Historien om de små stykker stof
Hanne og hendes hold af patchwork-entusiaster elsker at øse ud af deres erfaring med patchwork, som er et håndværk, der skriver sin historie tilbage til en knapheds-tid hvor alt blev genbrugt, også stofrester. I patchwork klippes små stykker stof ud i forskellige faconer og syes sammen til tæpper, puder, dækkeservietter, tehætter, grydelapper, tasker og mange andre skønne kreationer til hjemmet. Amish-folket i USA var blandt dem, der skabte traditionen, som udviklede sig til såvel en kunstart som en meget udbredt hobby. I dag både væves og trykkes de lækreste tekstiler kun målrettet til patchwork. Der er patchworkstoffer til enhver smag og sæson, ikke mindst jul og påske.

Undervisning i patchwork
Disse lækre tekstiler har Patchwork Køge et stort sortiment af – både i butikken på Nørre Boulevard og i webshoppen. Men ikke nok med det. Patchwork Køge tilbyder også kurser året rundt, hvor du som nybegynder kan prøve kræfter med patchwork eller forfine dit kunnen, hvis du er øvet.

Hanne Andrea selv syer mange tasker, tæpper og dækkeservietter – gerne i glade farver, og hun nyder den store kontakt til butikkens mange trofaste kunder og kursister. De andre damer, du kan møde i butikken, lærer også meget gerne fra sig i hver deres specialer. Og derudover har Patchwork Køge tilknyttet et hold af undervisere. 

På hjemmesiden kan du finde gratis patchwork mønstre med anvisninger og materiale forslag, og de tilføjer løbende nye mønstre. Du er også altid hjerteligt velkommen til at kigge ind på Nørre Boulevard, hvis du har brug for at hente ny inspiration til din patchwork.

Vil du vide mere, så læs videre her.