Sommeren kan nu nydes med en vandretur i det nyanlagte område ved Bjæverskov Naturplads, hvor også et shelter er på vej op.

Foto ABW

I den sydlige del af Bjæverskov er et naturskønt område klar til at byde borgerne velkommen med en ny blomstereng, levende hegn og et nyanlagt vandløb. Engen består af blomsterarter, der er hjemmehørende i Danmark og dermed giver insekter de bedste ynglebetingelser, mens vandløbet hidtil har været gemt væk i rør nede under marken.

Naturpladsen er midlertidig og anvendelsen af den bliver evalueret om tre måneder, hvor det er håbet, at pladsen kan eksistere godt sammen med naboerne i området.

I denne uge bliver arbejdet med at sætte et shelter og et multtoilet op på Naturpladsen sat i gang, og samtidig inviteres borgerne til at være med til at trampe det nye stisystem i området til.

På Naturpladsen er der også et bålsted, brænde og redskaber, så man selv kan hugge sit optændingsbrænde og tilberede et godt måltid under fri himmel: – Vi har etableret et frirum midt i vidunderlig natur – et frirum, hvor mennesker og dyr kan trives i pagt med omgivelserne, som man ikke kan andet end at nyde, mens man er der, siger formand for Klima- og Planudvalget, Niels Rolskov.

Pas godt på området, tag selv dit eventuelle affald med – og ellers; bare nyd det. Du kommer til Naturpladsen fra Krogen – se kortet her.