Sammen med de fire øvrige ringborge, som vikingekongen Harald Blåtand byggede omtrent år 980, er Borgring ved Køge netop blevet udnævnt til UNESCO verdenskulturarv! Det skete i søndags  ved den årlige Verdenskomitékongres, der dette år afholdtes i Riyadh i Saudi Arabien.

Med denne udnævnelse har FN-organisationen UNESCO blåstemplet det stærke samarbejde mellem de fem danske ringborge – Borgring, Aggersborg, Fyrkat, Nonnebakken og Trelleborg! Og med udnævnelsen er de imponerende ringborge kommet i yderst fornemt selskab med blandt andet pyramiderne og den kinesiske mur!

Optagelse på UNESCO verdenskulturarvsliste anses som et helt særligt kvalitetsstempel for steder, som det er værd at rejse langt for at opleve. Af denne årsag forventes der nu langt flere besøgende til de fantastiske ringborge i Danmark. Faktisk viser erfaringen fra andre UNESCO-sites, at man kan forvente mindst en fordobling af besøgstallet!

Læs meget mere om optagelsen på verdensarvlisten på Museum Sydøstdanmarks website her, og om Borgring Oplevelsescenter, som forventes åbnet i 2025, her. Se også Aarhus Universitets website her, hvor optagelsen på verdensarvslisten kommenteres.

Foto: Bo47/Museum Sydøstdanmark. Presse.