Sommerens cykelfeber fortsætter i Køge Kommune, som lægger veje til første etape af Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark rundt, den 16. august. Køge er målby, og her er planlagt en folkefest med en helt særlig udsigt, når feltet suser igennem den historiske bymidte ikke bare én, men fire gange under etapen.

Foto ABW

147 professionelle cykelryttere kører gennem Køge Kommune på første etape af PostNord Danmark Rundt den 16. august. Feltet forventes at afslutte dagens 222,6 kilometer med et sprinteropgør på Vordingborgvej efter fire gange at have kørt en lidt over 10 kilometer lang rundstrækning, som går igennem Køges bymidte.

Connect Køge har i samarbejde med det lokale erhvervsliv arrangeret en folkefest i rundkørslen ved Spar Nord på Søndre Allé, og her begynder festlighederne allerede midt på dagen. Deltagerne kan via storskærm følge feltet fra etapestarten i Allerød til målfeltet på Vordingborgvej ved hjørnet af Primulavej. Rytterne forventes at være i mål cirka klokken 17.30.

– Denne sommer har om nogen stået i cykelsportens tegn, og hele Danmark har givet genlyd af glæde over dansk triumf i Tour de France. Det er en kæmpe glæde, at vi nu i Køge Kommune får mulighed for at bygge videre på den enorme energi og gejst, når Post Nord Danmark Rundt ad flere omgange runder kommunen.

Jeg håber, at så mange som muligt vil bidrage til stemningen og skabe festlige rammer langs ruten i vores smukke kommune, så vi også her kan understrege sportens og fællesskabets betydning. Det er en skøn mulighed for at have det sjovt og samtidig vise vores dejlige kommune frem på bedste vis, siger borgmester Marie Stærke.

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt ledsages af massiv mediedækning i form af blandt andet en helikopter, der følger løbet fra luften, til glæde for seere i Danmark og flere lande i Europa. Har man ikke mulighed for at være til stede, når cykelrytterne når til Køge, er det muligt at følge med hjemmefra, da løbet dækkes live af DR.

Cykelløbet påvirker trafikken
Af hensyn til både rytteres og publikums sikkerhed, vil dele af trafikken i kommunen blive omlagt i løbet af den 16. august med afspærringer i forskellige tidsrum. De mest omsiggribende er:

• Vestergade, Torvet og Brogade vil være spærret for ind- og udkørsel kl. 07-22.
• Vordingborgvej mellem Marksvinget og Klemmenstrupvej vil være spærret mellem kl. 07-22.
• Ravnsborgvej bliver spærret mellem Egøjevej og Ravnsborgvej 10, kl. 07-22.
• Dele af Lidemarksvej, Åshøjvej, Vasebækvej, Ringstedvej, Ringvejen, Blegdammen og Vordingborgvej vil være spærret mellem kl. 15-18.

Afspærringerne betyder, at Hastrupområdet vest for Vordingborgvej vil være lukket inde mellem klokken 15 og 18, og vi håber naturligvis på forståelse for de gener, det medfører. Beboerne i de direkte berørte områder er blevet orienteret via e-boks. Op til løbet sættes informationstavler op flere steder i kommunen. Busruterne 101A, 102A, 103, 245R og 260R kører alternative ruter og har særlige stoppesteder på dagen.

Feltets vej gennem Køge Kommune:
Feltet kører ind over kommunegrænsen ved Borup mellem klokken 14 og 15, gennem Gørslev og ud af kommunen igen ved Skovbakkevej efter cirka 20 minutter. Herefter bliver ruten mere sydlig, indtil feltet mellem klokken 16 og 17 igen kører over grænsen til Køge Kommune ved Vedskølle for herefter fire gange at køre en lidt over 10 kilometer lang rundstrækning, som går igennem Svansbjerg og Åshøj og Køges bymidte via Vestergade, Torvet og Brogade.

Læs mere om løbet og se kort over hele ruten og alle afspærringer samt businfo på infosiden om løbet her.

Læs mere om folkefest ved Spar Nord og se program her (ny side).

Kilde.