Artiklen er sponseret

Spisebordet er uden tvivl et af de vigtigste møbler i hjemmet. Uanset, om man er en børnefamilie, vennepar eller kærestepar, der bor sammen, har man brug for et sted, man kan slå sig ned og se hinanden i øjnene. Spise noget lækkert mad og tale dagen igennem. Sådan kan mange år gå, indtil man pludselig en dag opdager, at bordet er blevet skævt og vipper, eller at der er fyldt med ridser, som er alt for tydelige, når solen skinner. Hvad gør man så? Man finder selvfølgelig et nyt.

Den gode erstatning

Det er ikke en selvfølgelighed at kunne finde det spisebord, der passer lige nøjagtigt til dine behov. Men der er mange gode tips til, hvordan man kommer tættest på. Først skal man scanne det rum, bordet skal flytte ind i. Ens gamle spisebord har med stor sandsynlighed stået der så længe, at det er blevet en del af rummet, og derfor kan man godt glemme, at et andet bord måske vil se for højt, lavt, stort eller småt ud. Højst sandsynligt ikke det hele på en gang, men mange borde er en af delene, når de først er rykket ind. Tag derfor et grundigt kig på dine andre møbler omkring bordet. Stolene skal selvfølgelig kunne passe til bordet i højden, så lårene ikke kommer i klemme.

Formet efter dine behov

Næst efter bordets fylde kommer bordets form. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, om det er rundt eller kvadratisk. Her er det en god idé at tænke over, hvad du vil bruge bordet til. Har du mange gæster på besøg, vil det være lækkert med nogle udtræk, så det kan forlænges. Ønsker du tætsiddende hygge og et bord, der kan lidt af det hele, er et rundt bord måske lige sagen. Nu har du grundskabelonen for dit næste spisebord. Så kan du begynde at overveje farve og materiale.

Det er ikke altid nemt at finde det spisebord, der passer lige nøjagtigt til dine behov. PR-foto