Midt- og Vestsjællands Politi uddelte tirsdag eftermiddag dusører til et antal borgere i alderen 10-60 år som påskønnelse for resolut og modig handling.

Overrækkelsen af dusørerne foregik på politistationen i Roskilde, hvor den enkelte dusørmodtager blev hædret af politidirektør Jørgen Bergen Skov foran de fremmødte og fik hørt begrundelsen for at modtage dusøren. Dusøren består af et beløb på 1.000 kr. samt efterfølgende overrækkelse af et diplom som minde om hæderen.

Blandt dusørmodtagerne var en 38-årig mand fra Køge:

Torsdag den 8. juni 2023 kørte den 38-årige bag en varevogn i Køge, som pludselig påkørte en parkeret bil og fortsatte kørslen på fortovet. Den 38-årige kørte op på siden for at få kontakt med føreren, men denne var ikke ved bevidsthed, hvorefter den 38-årige med mod og beslutsomhed kørte ind foran varevognen og brugte sin egen to dage gamle Tesla til at bremse varevognen. Dette lykkedes, før den kørte ned i et vådområde. Den 38-årige fik føreren ud af bilen og påbegyndte straks livreddende førstehjælp.

Den 38-årige mand er blevet tildelt en dusør for sin handlekraft, sit mod og sin ekstraordinære indsats.

Sådan bliver man indstillet til en dusør

Borgere bliver som hovedregel indstillet til dusør af typisk en politiansat, som har været involveret i en hændelse, hvor den første og umiddelbare vurdering er, at en borger har gjort en ekstraordinær indsats og derfor bør hædres. Indstillingen vurderes herefter ledelsesmæssigt og i henhold til interne regler om tildeling af dusører til private, inden den endelige beslutning om tildeling af en dusør tages.

Læs her.

Foto: ABW