Rosé året rundt

Selvom det er svært at give slip på sommeren og de lange lune aftener på terassen og ved stranden, så er vi nok nødt til at se i øjnene, at den er ved at være ovre for i år. MEN den gode læskende sommerrosé tages ikke helt af hylderne hos Holte Vinlager, for de ved om nogen, at rosevin selvfølgelig kan – og må – drikkes året rundt. Og man må sige, at den bestemt ikke bliver ringe af at blive nydt, mens man skutter sig i et lunt tæppe og kigger ud på regnen eller sneen! For rosévin er og bliver helårsvin, og den bliver altså ikke mindre forfriskende af at blive serveret, når vejret udenfor ikke lige arter sig.

Du kan i øvrigt spare gode penge på at fylde lageret op, for Holte Vinlager har skønne roséer, der lige nu er ekstra nedsat! De nævner følgende i deres nyhedsbrev:

Pérgula – 2022 Portugal

Ekstremt populær vinstil, som blev skabt under 2. verdenskrig, hvor den blev en øjeblikkelig succes i USA! Duften er sprudlende, frugtig og elegant, og smagen er let og frisk med en charmerende livlighed. Dette er en rosé, som prikker lidt på tungen, og som har en tydelig og læskende restsødme. Vinen har en let krop grundet dens klassiske, lave alkohol på 9,5%.
Køb den online.

Amoureuse – 2022 Costiéres de Nîmes

Bag sin delikate roséfarve gemmer sig her en madvenlig rosévin med gourmetdufte af eksotisk frugt såsom passionsfrugt, banan og pære. I smagen får man en luksuriøs tekstur med noter af grapefrugt og ribs samt et strejf af havsalt i afslutningen. Dette er indbegrebet af Grenache-domineret rosé fra Sydfrankrig. Klassisk, harmonisk, sexet og superforfriskende rosé!
Køb den online.

Charles & Charles – Washington

En rosé fra Columbia Valleys varme klima, som hjælper druerne med at udvikle sødme og nuancerige modne vine! Denne rosé er en rigtig “crowdpleaser”, da den er frisk, velsmagende og meget alsidig. Den præges af friske, vilde jordbær og vandmelon, samt noter af provencekrydderier. Meget blød, frugtig og smagfuld rosé, som er utroligt bredtfavnende.
Køb den online.

Fleur de Vigne – Bordeaux

Dette er et interessant blend af Malbec og Cabernet Sauvignon, som sammen skaber en perfekt harmoni mellem frugt og syre. Oplev en meget frugtig ankomst, hvor Bordeaux-druernes karakter af ribs og solbær springer frem sammen med lækre citrusfrugter og en flot floralitet. Det er en robust rosé med en skøn duft og fylde, samt en struktur som en meget let rødvin.
Køb den online.”

Læs meget mere på Holte Vinlagers fristende hjemmeside her.

Foto: ABW