Fra 2024 vil omtrent alle busser i Køge Kommune køre på el. Det sker som resultat af en ny aftale mellem Movia og Vikingbus

Om halvandet år udskiftes 87% af Køge Kommunes busdriftstimer til et klimavenligt alternativ. Fra februar 2024 kommer der nemlig til at køre el-busser rundt i gaderne i Køge Kommune – det sker som konsekvens af en ny aftale mellem Movia og Vikingbus, der har genvundet al deres kørsel i Køge Bugt-området.

Aftalen betyder, at der i Køge Kommune indsættes el-busser på buslinjerne: 101A, 102A, 103, 106, 108, 109, 121, 245R, 246, 99N.

Formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen, glæder sig over den nye aftale, som harmonerer godt med Køge Kommunes Klimaplan: – Miljøvenlig transport er fremtiden, og den offentlige transport i Køge Kommune skal naturligvis være bæredygtig. Ved at omstille fra diesel til el-busser tager vi det første store skridt frem mod vores mål om helt at fjerne CO2-udledning fra vores offentlige busser. Så det er en glædelig nyhed, siger hun.

Udover at el-busserne er fri for de skadelige udstødningsgasser, vil de også køre med et betydeligt lavere støjniveau end de eksisterende busser, når de om halvandet år indtager gader og veje i Køge Kommune.

Foto ABW

Kilde.