Stigende energipriser lægger et pres på økonomien. Økonomiudvalget anbefaler nu til byrådet, at konsekvenserne for kommunens selvejende institutioner skal afdækkes.

Foto ABW

Er du ekstra opmærksom på at slukke lyset efter dig, og vasker du tøjet om natten, hvor el er billigst? Så er du ikke alene. Danskerne generelt har fået øjnene op for, hvordan stigende energipriser er blevet en tungere post på husholdningsbudgettet. Stigende energipriser presser også Køge Kommunes daginstitutioner, skoler og kulturinstitutioner, ligesom de selvejende institutioner oplever de stigende udgifter.

Lige nu arbejder Økonomiudvalget på at løse udfordringen for indeværende år. Forventningen er, at Staten dækker en del af de ekstra udgifter til kommunens egne institutioner i form af en efterregulering – mens de selvejende institutioner for så vidt selv har ansvaret for at finde finansiering.

Køge Kommunes Økonomiudvalg besluttede på sit møde den 23. august at anbefale til byrådet, at der igangsættes en afdækning af konsekvenserne af de stigende priser for kommunens selvejende institutioner. På baggrund af afdækningen skal byrådet så beslutte, hvorvidt der skal igangsættes initiativer, der kan hjælpe institutionerne.

– Jeg tror desværre vi kommer til at se, at de stigende energipriser får betydning for hele samfundets drift. Om ganske få måneder skal der tændes for varmen. Vi må gøre hvad vi kan for at finde smarte måder at spare på – men også for at hjælpe hinanden i denne ekstraordinære situation. Derfor anbefaler Økonomiudvalget, at kommunens selvejende institutioner som dagtilbud, skoler og kulturinstitutioner, skal kunne søge om en håndsstrækning i form at tilskud til varme- og elregningen, siger borgmester Marie Stærke.

Byrådet behandler anbefalingen på sit møde den 30. august.

Kilde