Efter snart fire år med boligfællesskabet Broen på Søndre Havn er fællesskabet sat i system. De yngste er i 50’erne og de ældste i 90’erne. Man hjælper hinanden, og almindelig betænksomhed er ifølge to beboere med til at holde nogle af de ældre i længere tid i eget hjem.

Kate Gjerstrup (t.v.) og Kirsten Greve (t.h.) foran boligfællesskabet Broen. Pressefoto Køge Kyst

Kirsten Greve og Kate Gjerstrup har mere end initialerne til fælles. De har begge arbejdet i sundheds- og plejesektoren, før de gik på pension. Og så bor de begge i ”Broen” på Søndre Havn i Køge. Her sidder de i bestyrelsen og er med til at få hverdagen til at fungere i boligfællesskabet for alle, der har rundet 50.

Boligfællesskabets historie begynder i marts 2020, hvor de første 8-9 beboere flyttede ind i de nybyggede boliger og skulle få et fællesskab op at stå, netop som den danske regering havde lukket store dele af samfundet og indført strenge forholdsregler over for den eksplosive smitte.

Opstarten under corona var hård, men i dag oplever både de to beboere og bygherren PensionDanmark, at konceptet har en fastholdende effekt…

Læs hele historien her.

Kilde Køge Kyst