Politiet modtager i øjeblikket mange anmeldelser fra supermarkeder om folk, der snyder ved hjælp af de populære selvbetjeningsløsninger.

Midt- og Vestsjællands Politi modtager i øjeblikket mange anmeldelser fra supermarkeder, der oplever kunder, der snyder med de såkaldte scan selv-løsninger. ”Vi har i øjeblikket 131 anmeldelser liggende fra supermarkeder rundt om i politikredsen. Måske tror folk, at det er risikofrit at lave butikstyveri på den måde, men det er det ikke”, siger politikommissær Lene Sveigaard.

”Folk nøjes typisk med kun at betale for nogle af varerne, men det betyder jo så, at vi har deres betalingsoplysninger. Så vi skal nok finde frem til dem. Så selv om pengene måske er små her i december, så lad være med at falde for fristelsen. Det giver ikke kun en bøde – også en plet på straffeattesten, der kan få stor betydning for en fremover”, siger hun videre.

I nogle sager der tale om folk, der handler alene. I andre er der tale om par – og i nogle tilfælde er der endda børn med, viser den foreløbige efterforskning.

Midt- og Vestsjællands Politi fortsætter nu sagsbehandlingen for at få identificeret og sigtet de pågældende personer.

Kilde Midt- og Vestsjællands Politi.

Foto ABW