Den 28. maj 2024 vil der blive lukket ned for en gammel version af MitID appen, som ikke indeholder flere af de sikkerhedsmæssige forbedringer, som er blevet lanceret med de senere app-versioner.

Foto ABW

Der udsendes med jævne mellemrum nye opdateringer til MitID appen, der løbende forbedres med nye sikkerhedstiltag, fejlrettelser og funktionaliteter. En væsentlig, nyere opdatering er eksempelvis scanning af QR-kode, hvis man godkender med MitID på computeren, som blev indført i juni 2023 for at mindske risikoen for svindel. Disse vigtige sikkerhedsmæssige forbedringer er ikke indeholdt i den gamle version af MitID appen, som derfor udfases den 28. maj 2024.

Langt de fleste MitID-brugere anvender i forvejen den nyeste version af MitID appen med de seneste sikkerhedstiltag, fejlrettelser og funktionaliteter og vil ikke blive påvirket af udfasningen. Og for de brugere, som stadig anvender den gamle version af MitID appen, gælder det for de fleste, at de blot kan opdatere til en nyere version af MitID appen.

Få MitID-brugere benytter dog i dag MitID på en så gammel telefon/tablet, at den ikke længere kan installere de nyeste softwareopdateringer til Android eller iOS, hvilket betyder, at de heller ikke kan opdatere til en nyere version af MitID appen. Disse brugere vil fra den 28. maj 2024 ikke kunne bruge MitID appen på deres gamle telefon/tablet.

For fortsat at kunne benytte MitID efter den 28. maj, skal disse brugere enten bestille en gratis MitID kodeviser eller kodeoplæser eller installere MitID app på en nyere telefon/tablet. For iPhone kan man installere MitID appen på iPhone 6S og alle modeller opefter, hvilket svarer til styresystemet iOS 15 og frem. For Android fungerer MitID appen på Android 9 og frem.

Den kommende uge vil de berørte brugerne alle blive orienteret direkte via Digital Post/fysisk brev, således at de har tilstrækkeligt med tid til at bestille og modtage en gratis kodeviser eller kodeoplæser.

Opdateringer er vigtige for at øge sikkerheden 

Efterhånden som telefon- og tabletmodeller forældes, holder producenterne ofte op med at opdatere styresystemet i de ældre modeller. Når ens telefon/tablet ikke opdateres, får man ikke de fejlrettelser, sikkerhedsopdateringer og nye funktionaliteter, som udvikles.

Når ens telefon/tablet ikke kan opdateres, kan det påvirke alle de apps, man har på sin telefon/tablet. Det gælder også MitID appen. MitID appen opdateres løbende med forbedringer i forhold til både brugervenlighed og sikkerhed og for at udbedre eventuelle fejl. Det er disse vigtige opdateringer af MitID appen, som ældre telefoner ikke længere understøtter. Manglende opdatering af ens telefon/tablet og MitID appen gør, at man er mere udsat over for hackerangreb og svindel. Derfor vil det fra den 28. maj ikke længere være muligt at bruge MitID appen på ældre telefoner/tablets.