Velkommen til GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL den 27. august 2022 på Gammel Kjøgegaard i Køge.

Grundtvig lever og ånder stadig i vores kultur. I år er det 150 år siden, at Grundtvig døde. Det markeres over hele landet, og i Køge markerer Grundtvigs Kulturfestival det med en lang række aktiviteter – for både børn og voksne – til Grundvigs Kulturfestival, lørdag den 27. august kl. 12-21.

Grundtvig ligger nemlig begravet i Køge, fordi han var gift med Marie Toft, der var datter af familien Carlsen på godset Gl. Kjøgegaard.

Der er aktiviteter for børn med spejderne og ponytræk. Du kan være med til at fortolke Grundtvig kreativt og skrive digte til dem, du holder af, som Grundtvig gjorde til sin Marie. Du kan møde højskoler og der er rundvisninger i hovedbygningen, fortællinger på graven om Grundtvig og Marie. I Gl. Køgegaards bibliotek præsenterer Center for Grundtvigforskning på Aarhus Universitet forskningsprojektet ‘Grundtvigs værker’ og en ny stor bog om Grundtvig, der udgives af Center for Grundtvigforskning og GAD.

De slutter dagen med en helt unik oplevelse, nemlig open air koncert med Dorthe Gerlach og Erik Grip, der begge fortolker nogle af Grundtvigs sange, og Dorthe Gerlach vil også spille og synge hendes egen musik. Derefter er der fælles fakkeloptog til Grundtvigs grav i skoven, med musik af Køge Byorkester, hyldesttaler og gravøl.

Du kan læse meget mere her og se hvordan du får købt din billet.

PR-foto Grundtvigs Kulturfestival