Artiklen er sponseret

Du ved sikkert, at det er en rigtig god idé at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk. Men ved du også hvorfor, og hvornår du skal skifte til sommerdæk? Her bliver du klogere på de væsentligste fordele ved at bruge sommerdæk samt rettesnoren for, hvornår du skal skifte til dem.

Hvis vinterdæk er beregnet til at have et bedre vejgreb, skal du så ikke bare beholde dem på året rundt? Nej, så enkelt er det desværre ikke. Der er flere grunde til, at det er en god idé at skifte til sommerdæk fra vinterdæk. En af dem er, at gummiet i vinterdæk og sommerdæk reagerer forskelligt på forskellige temperaturer. Vinterdæk bliver nemlig stive i varmere vejrforhold, hvilket forringer vejgrebet, hvorimod gummiet i sommerdækkene fungerer bedre til de højere temperaturer. Helt specifikt sker dette skifte, når gennemsnitstemperaturen overstiger syv grader. Når den gør det, opnår du dermed bedre vejgreb med sommerdæk, og temperaturen er derfor en god rettesnor for, hvornår du skal skifte til sommerdæk for at opnå bedre sikkerhed på vejene.

Når du skal vælge de rigtige sommerdæk, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Ved at købe de rigtige sommerdæk til din bil, får du både en større sikkerhed, men du sikrer også en mere behagelig køreoplevelse. En af fordelene ved at skifte til sommerdæk på det rigtige tidspunkt er nemlig, at du minimerer lydstøjen fra dækkene, da mønstrene i vinterdækkende skaber for meget friktion om sommeren. Mønstrene i sommerdæk har også en anden fordel, da de har den funktion, at vand nemmere løber igennem mønstrene. Sommerdæk er dermed ideelle til at køre i regnvejr, mens vinterdæk fungerer bedre når føret er mere solidt som fx slud eller sne. Dette er endnu en årsag til, at det er vigtigt at skifte til sommerdæk på det rigtige tidspunkt.

Når du skal vælge de rigtige sommerdæk, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. PR-foto