Sneen daler blidt over det gamle Daldorphs Hus i Køge Museums idylliske museumshave, når museet blænder op for ægte gammeldags julestemning og inviterer til jul i Købmandsgården fra 04. november – 23. december.

IMG2137.jpg

Billede: Der dufter og hygge og jul, når Køge Museum blænder op for ‘Jul i Købmandsgården’ fra 04. november – 23. december. Foto: Museum Sydøstdanmark.

Træd ind i en tidslomme fyldt med hyggelig julenostalgi, når Køge Museum på magisk vis forvandler det gamle Daldorphs Hus i museumshaven til en gammeldags købsmandsgård med alt, hvad julehjertet begærer af julepynt og -sager den 04. november – 23. december.

I de autentiske købmandsrammer fra 1600-tallet kan du gøre et kup af ekstraordinær god karakter, når du sanser dig vej gennem alt fra gammeldags brammingnisser til nostalgiske julekalendre, hyggelige kalenderlys, julekugler fra Brink Nordic, julebukke, snemænd og meget, meget mere.

Du kan også få stillet den søde tand med lidt gammeldags julestokke og -chokolade eller hvad med at prøve en god klassisk julesennep, -marmelade eller -the?

“Vi har alt, hvad hjertet begærer af hyggelig julestemning i købmandsgården. Vi har både de helt gammeldags julekalendre, smukke julekugler fra Brink Nordic, hyggelige kravlenisser og meget mere”, forklarer teamkoordinator og museumsvært på Køge Museum, Lene Nielsen, og fortsætter:

“Så er du på jagt efter årets kalendergaver, adventsgaver eller julegaver, så er Køge Museum altså stedet for dig”, siger hun med et glimt i øjet.

Åbner med gratis klippeklisterværksted og historiske lege

Jul i Købmandsgården havde premiere sidste år, og tiltaget viste sig at være så stor en succes, at museet nu har valgt at gøre det igen – denne gang med endu flere åbningsdage end sidst. Kommunikationschef, Kristoffer Rosner Rydahl, forklarer:

“Vi er meget begejstrede for at genoplive ‘Jul i Købmandsgården’ og bringe vores besøgende tilbage til de traditionelle julehandelsdage i 1600-tallet. Det er en unik lejlighed for folk i alle aldre til at opleve og nyde den ægte julestemning fra en svunden tid”.

Åbningsweekenden den 04. og 05. november byder foruden massevis af gode juletilbud også på gratis klippeklisterværksted og gamle lege.

Praktisk info:

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Sted: Daldorphs Hus i museumshaven
Tidspunkt & datoer: 11.00 – 15.00 på alle museets almindelige åbningsdage fra 04. november – 23. december samt alle søndage i december*
Pris: Gratis adgang

Se mere på www.koegemuseum.dk

*Fredag den 01. december lukker Køge Museum og dermed også Daldorphs Hus kl. 13.00.