Træd ind i en tidslomme fyldt med hyggelig julenostalgi, når Køge Museum på magisk vis forvandler det gamle Daldorphs Hus i museumshaven til en gammeldags købsmandsgård med alt, hvad hjertet begærer af julepynt og -sager alle onsdage, lørdage og søndage i perioden 23. november – 18. december.

Pressefoto

Sneen daler blidt over det gamle Daldorphs Hus i Køge Museums idylliske museumshave, når museet blænder op for vaskeægte gammeldags julestemning og inviterer til jul i købmandsgården alle onsdage, lørdage og søndage i perioden 23. november til 18. december.

Her kan nysgerrige julesjæle gå på opdagelse i alt fra brammingnisser til julefigurer, nøddeknækkere, julekalendre, snemænd, juletræer, specialiteter, kager, julekugler og meget mere i vaskeægte købmandsstil.

“Vi har alt hvad hjertet begærer af hyggelig julestemning i købmandsgården. Vi har både de helt gammeldags julekalendre, smukke julekugler fra Brink Nordic, hyggelige kravlenisser og meget mere”, forklarer teamkoordinator og museumsvært på Køge Museum, Lene Nielsen, og fortsætter:

“Så er du på jagt efter årets kalendergaver, adventsgaver eller julegaver, så er Køge Museum altså stedet for dig”, siger hun med et glimt i øjet.

Foruden at købe gammeldags julevarer stiller museet også alle dage gammeldags lege til fri afbenyttelse, som børn og barnlige sjæle kan få glæde af, mens der julehandles. Prøv for eksempel at skyde til dåse, se hvor mange kegler du kan vælte i keglespil eller leg med kæpheste i træ. Det hele er helt gratis.

Museumsbutikken vender tilbage
Måske nogle vil kunne huske Køge Museums butik som et mekka for gammeldags købmandsvarer. Men i forbindelse med opsætningen af museets nuværende udstilling ‘Vølver, Guld og Guder’, lavede man fra museets side samtidig en rekonstruktion af butikkens varesortiment, så den i højere grad matchede udstillingens indhold.

Nu vender købmandsbutikken dog atter tilbage – denne gang i juleklæder. Og det initiativ hilser teamkoordinator og museumsvært, Lene Nielsen, meget velkommen:

“Siden vi lavede museumsbutikken om har jeg jævnligt haft kunder, der har spurgt, hvor alle de gamle købmandsvarer var henne. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu kan imødekomme mine gamle stamkunder med julehandel i købmandsgården”.

Praktisk info
Sted: Køge Museum, Daldorphs Hus (museumshaven)
Adresse: Nørregade 4, 4600 Køge
Datoer: 23. november – 18. december (onsdage, lørdage og søndage)
Tidspunkt: 11.00 – 15.00 (alle åbningsdage)
Pris: Gratis adgang