Det er ikke første gang, at en af de smukke Københavnerbænke, som pryder forskellige offentlige steder i kommunen, bliver stjålet. Udvalgsformand opfordrer til, at man som borger melder ind til Vej Park og Byrum, hvis man ser manglende bænke eller anden mistænkelig adfærd, som kan spare kommunen for de unødige udgifter.

De er både gode at sidde på og smukke i deres udformning, de klassiske københavnerbænke. Med deres karakteristiske støbejern og grønmalede træplanker pryder de på mange stier og andre steder – også her i Køge Kommune. Men desværre er det sket flere gange, at bænkene, der ellers er boltet fast, bliver stjålet og efterfølgende set til salg på digitale platforme.

De klassiske københavnerbænk koster omkring 14.000 kr., og der er forsvundet to i løbet af dette forår – tyveriet af den seneste bænk er sket på Ølbyvej.

Hvis man som borger ser noget mistænkeligt eller opdager en tom plads, hvor der plejer at stå en bænk, kan man melde det ind med en mail til vejparkogbyrum@koege.dk

Kilde

Foto: ABW