Onsdag den 28. februar opstarter Køge Kommune byggeriet af nyt parkeringshus med skatefaciliteter i kælderen.

Foto ABW

Første spadestik i byggeriet af det nye parkeringshus ved Søndre Havn bliver taget onsdag den 28. februar 2024. Parkeringshuset forventes at kunne ibrugtages i sommeren 2025 og vil ikke alene imødekomme det voksende behov for parkering i området, men også give skatekulturen i Køge et nyt hjem.

Parkeringshuset skal være seks etager højt med 433 parkeringspladser og vil hermed understøtte parkering til det nye boligområde på Søndre Havn.

Formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen, er glad for, at projektet nu starter op: “Det glæder mig, at Køge Kommune nu kan opstarte byggeriet af parkeringshuset på Søndre havn. Med opførelsen af parkeringshuset sikrer vi mange flere parkeringspladser for både beboere og gæster i det nye boligområde,” siger Lene Møller Nielsen.

Parkeringen i det nye hus vil være på timebasis, med mulighed for, at beboerne kan købe licenser.

Et grønt parkeringshus med rum til skatefællesskabet i Køge
Parkeringshuset er designet med en stærk æstetisk vision, og der har været et stort fokus på, at huset bliver pænt og passer ind i omgivelserne. Det sørger man blandt andet for ved at indføre træ i facaden og operere med en arkitektonisk lethed i byggeret. Derudover begrønnes facaderne, og der laves et sedumtag, som er forberedt til, at der senere kan etableres en taghave.

I kælderen af parkeringshuset vil der være en stor skatehal suppleret af skatefoyer, lounge og en cafe på 120 kvadratmeter.

”Det her parkeringshus er et vidnesbyrd om vores engagement i at skabe levende og multifunktionelle byrum i Køge Kommune. Ved at integrere skatefaciliteter i parkeringshuset sikrer vi, at vores unge og skatefællesskabet får fantastiske betingelser til at dyrke deres passion. Vi skaber et sted, hvor skatere kan mødes, udveksle erfaringer og bare have det sjovt sammen. Derfor ser vi meget frem til at kunne åbne dørene til det nye parkeringshus i 2025 og byde skatekulturen velkommen til deres nye faciliteter,” afslutter Lene Møller Nielsen.

Kilde.