Rekruttering og fastholdelse står højt på Køge Kommunes dagsorden. Med ambitionen om fortsat at udvikle en attraktiv arbejdsplads, har byrådet investeret 15 millioner kroner i seks initiativer på området. 

Samtlige af landets 98 kommuner kæmper om den samme arbejdskraft og for fremtiden bliver der endnu færre hænder til at løfte opgaverne. Det stiller krav om langsigtede investeringer i at gøre sig attraktiv som arbejdsplads. Derfor har Køge Kommunes byråd valgt at investere kraftigt i den gode arbejdsplads ved at afsætte ekstra midler til seks initiativer på de store velfærdsområder.

-Medarbejderne er det allervigtigste råstof, når det gælder den kernevelfærd, som er tættest på borgerne. En god arbejdsplads skaber ikke sig selv – og derfor er jeg meget tilfreds med, at vi her har igangsat seks initiativer, der på hver sin måde kommer til at gøre en positiv forskel rundt omkring på kommunens arbejdspladser, siger borgmester Marie Stærke.

Voksenelevløn til SOSU-elever og forberedelsestid til pædagoger i kommunens dagtilbud er to helt konkrete indsatser, der allerede nu har påvirket positivt. Pædagog ved Vemmedrup Børnehave Peter Svenningsen fortæller;

-Pædagogisk forberedelsestid giver mig mulighed for at være på forkant, være bedre forberedt og bedre fagligt funderet. Jeg har følelsen af, at jeg har fået tid til at kunne yde noget ekstra. Det er en stor fordel for både os som pædagoger og børnene.

De øvrige initiativer omfatter en højere grad af ledelsesstøtte, en aktiv og konkret seniorpolitik samt understøttelse af pædagogpraktikanter. Sammen skal initiativerne sikre og skabe værdi, når det gælder den nære ledelse og de store velfærdsområder.

Læs mere om initiativerne her

Foto: ABW