Alle inviteres til at gå med, når March mod Ensomhed sætter i gang fra Køge mod Ringsted den 19. august. Marchen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor initiativtageren Patrick Cakirli går 2.000 kilometer gennem landet for at sætte fokus på fællesskab og kampen mod ensomhed. For hele ruten gælder det, at Patrick Cakirli kun må gå, hvis andre går med ham.

Foto ABW

Årets march mod ensomhed går gennem Køge, og alle, der har lyst, kan deltage. Det sker fredag den 19. august 2022, hvor marchen starter fra rådhusgården, Torvet 1 kl. 8.00. Herfra går turen gennem Køge by til Lellinge og over Vemmedrup, Bjæverskov og Slimminge for at slutte i Ringsted. Borgmester Marie Stærke deltager i marchen.

– Jeg er imponeret over, hvordan det med March mod Ensomhed er lykkedes at bryde et tabu og skabe opmærksomhed på en følelse, som stort set alle vil opleve gennem livet. Marchen synliggør ensomhed gennem et fællesskab, og det er en fin gestus, som minder os om, at vi alle har et ansvar. Køge Kommune udmærker sig ved en række stærke fællesskaber. Vi, der er en del af dem, skal huske at byde nye velkomne indenfor og række ud. Kun på den måde kan vi sammen bekæmpe den ensomhed, der ellers er i risiko for at vokse i vores samfund. Jeg glæder mig til at følges med jer gennem Køge, siger borgmester Marie Stærke.

– I Køge er fællesskab en fælles sag, og derfor glæder det mig, at borgerne i Køge Kommune igen i år har mulighed for at deltage i March mod Ensomhed. På gåturen hyldes fællesskaberne, og måske vil kimen til nye stærke fællesskaber blive lagt undervejs. Jeg håber, at mange vil gå med på ruten eller heppe med fra vejkanten, hvis man ikke selv kan gå med, siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Bent Sten Andersen.

Går kun med følgeskab
March mod Ensomhed er den femte af slagsen, og i år vil Patrick Cakirli gå 2.000 kilometer fra den 8. august til den 14. oktober med start på Bornholm og slutdestination i Esbjerg. For hele ruten gælder det, at Patrick Cakirli kun må gå, hvis han har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab i kampen mod ensomhed. Køge Kommune er nu i gang med at planlægge dagen i samarbejde med foreninger, frivillige og det øvrige civilsamfund for at sikre, at Patrick Cakirli får følgeskab på hele ruten gennem kommunen.

March mod Ensomhed startede med, at Patrick Cakirli i december 2016 oplevede en voldsom ensomhedsfølelse og besluttede at række ud efter fællesskabet på sociale medier, hvor han skrev: Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den hårdeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face taske på.” Hans opråb betød, at 17 personer dukkede op for at mødes med ham, og et nyt fællesskab opstod. Patrick Cakirli og følgeskab går gennem landet for at aftabuisere følelsen af ensomhed og inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp.

Kom og gå med
Der er samling og morgenkaffe i rådhusgården, Torvet 1 i Køge klokken 7.30 og afgang klokken 8.00. Ruten går over Lellinge, Vemmedrup, Bjæverskov og Slimminge og endestationen for dagens march er Ringsted, hvor Patrick og hans følgeskab forventes at nå frem kl. 15.00. Ruten er på 26 kilometer, men man bestemmer selv, hvor langt man vil gå med. Det er selvfølgelig også muligt at støde til marchen langs ruten fra Køge til Ringsted.