Den 18. august kl. 15:30 bliver den nye boligvej i Køge Nord Skovby indviet med det officielle navn ’Nordlyset’. Alle er velkomne til arrangementet, hvor der er både politisk repræsentation og pølsevogn.

Nordlyset bugter sig i Køge Nord Skovby bannerformat (pressefoto)

Køge Nord Skovby spirer langsomt frem og vil over de kommende år blive hjemsted for mange nye borgere – og nu bugter en helt ny boligvej sig igennem området. Navnet er ’Nordlyset’, og vejen indvies helt officielt torsdag den 18. august kl. 15:30 ved Køge Nord Station, hvor alle er inviteret.

Til indvielsen vil formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen, holde en tale og efterfølgende er der mulighed for at stille sulten ved en pølsevogn, der er opsat ved Kvartershuset.
Udover deltagelse af en række politikere forventes både investorer samt repræsentanter for KLAR Forsyning også at deltage ved indvielsen.

Bugter sig fra øst mod nord
Nordlyset forbinder de kommende boligklynger fra Nordstjernen ved Køge Nord Station i øst til Egedesvej i nord. Boligvejen er blevet navngivet med udgangspunkt i områdets eksisterende vejnavne Karlsvognen og Nordstjernen, og med tanke på den nordiske arkitektur, som kendetegner Køge Nord Station. Det var Klima- og Planudvalget, der allerede sidste år vedtog navnet til vejen, der i øvrigt bugter sig ligesom det naturfænomen, den er opkaldt efter.

I øjeblikket er der fuld gang i opførelsen af de såkaldte Plushuse, som er moderne bofællesskab henvendt til både børnefamilier og seniorer, mens også 42 nye almene boliger opført i to cirkelformede huse i træ er på vej til området. Boligformerne i bydelen vil således variere fra et-plans rækkehuse over lejligheder til bofællesskaber. Med fokus på naturoplevelser og fællesskab, vil det nye boligområde henvende sig til både børn, voksne og ældre.

Kilde.