Igen i år fejrer Køge Kommune lysets tilbagekomst – Kyndelmisse den 3. februar markerer, at halvdelen af vinteren er gået, og dagene igen bliver længere. I år udvides Kyndelmisse med et kreativt fokus på bæredygtige strømkilder. Kom og deltag i lysfesten i Køge!

Pressefoto af Jacob Crawfurd

Lyssejlads på åen, ildtønder og ristede skumfiduser, lysinstallationer, akrobatik og ildshow – efter en mørk vinter med ekstra sparsomt lys inviterer Køge Kommune til Kyndelmisse, hvor lyset og kulturen fylder gader og stræder i Køge by fredag den 3. februar.

– Det glæder mig, at vi igen i år markerer lysets tilbagekomst med et rigt og mangfoldigt udbud af lysende oplevelser i Køge centrum – kombinationen af lysfest og kulturnat er noget helt særligt for Køge Kommune. Tusind tak til de mange kreative kræfter, der bidrager til at lyse Køge bymidte op, så vi i fællesskab kan byde lyset velkommen, siger Ken Kristensen, der er formand i Kultur- og Idrætsudvalget.

Særligt fokus på bæredygtige strømkilder
Kyndelmissens program er som sidste år inddelt i zoner omkring Køge Torv, Kulturtorvet og havnepladsen med hver deres oplevelser og aktiviteter.

EUX-elever fra Campus Køge udstiller i år lanternebyen på Kulturtorvet, billedkunstelever fra Køge Gymnasium har skabt lyskunst, elever fra Køge Musikskole spiller minikoncerter i Rådhusarkaden og Køge Ungdomsskole slår dørene op for Light Skate.

På Køge Bibliotek, KØS og Køge Museum er der kreativ workshop for børn, guidede omvisninger og særlige oplevelser for børnefamilier, mens Teaterbygningen skaber oplevelser både indendørs og udendørs.

Kajakklubberne har planlagt regatta lyssejlads på Inderhavnen og åen, og spejderne stiller også i år op med ildtønder og ristede skumfidusser for alle, som kommer forbi.

Årets Kyndelmisse byder også på det hidtil største antal af kunstnere og lysoplevelser i det offentlige rum – herunder lysinstallationer, projekteringer flere steder i centrum, spektakulær akrobatik og ildshow, lasershow og ikke mindst lysoptog gennem byen med lysende paraplyer og gigantiske lysende dukker.
Som noget særligt udvides i år med en grøn zone omkring Det Grønne Hus ved Vestergade 3, hvor der på baggrund af energikrisen sættes kreativt fokus på bæredygtige strømkilder, grøn omstilling og klimakrise.

Programmet er på gaden
Programmet med zoneopdelingen er på gaden og kan afhentes på udvalgte kulturinstitutioner og hos Visit Køge. Man kan også læse mere om Kyndelmisse og se programmet her: kyndelmissekoege.dk

Åbningstalen afholdes på Køge Torv klokken 18.00 – her tændes også for Nordlyset over torvet og andre overraskelser. Det er gratis at deltage i de udendørs arrangementer, men kulturaktørerne kan godt tage en entré for deltagelse i deres egne arrangementer i forbindelse med Kyndelmisse. Læs mere i programmet.

Kilde Køge Kommune.