Hele 65 procent af alle registrerede boliger i Køge Kommune har energimærke D eller derunder, viser den nyeste opgørelse fra Energistyrelsen. Derfor findes der forsat mange boliger, hvor det kan betale sig at tænke i energioptimerende løsninger, hvilket både kan gavne pengepungen og miljøet, lyder det fra tømrermester Jesper Andersen i Lille Skensved.

De seneste år er varme- og elregninger steget i takt med energikrisens udfoldelse, hvilket har kunnet mærkes i mange boligejeres økonomi. Til trods for denne udvikling viser den seneste opgørelse

Tømrermester Jesper Andersen i Lille Skensved (Pressefoto)

fra Energistyrelsen, at der fortsat er en stor andel af boliger, som har en lav energimærkning.

Det ses blandt i Køge Kommune, hvor hele 65 procent af boligerne har energimærke D eller lavere. Men de lave energimærkninger har ikke kun betydning for pengepungen, det kan også være afgørende for ejendommens attraktivitet og salgsmuligheder, lyder det fra boligøkonom hos Boligsiden, Birgit Daets:

– Energimærket spiller en betydelig rolle i vurderingen af en boligs værdi, driftsomkostninger og salgsmuligheder. Derudover er boliger med højere energimærker typisk mere efterspurgte og kan opnå højere salgspriser på markedet – samtidig med at det fylder mere og mere hos danskerne at bo klima- og energivenligt. Dels for at holde udgifter til energi og varme nede, men naturligvis også ud fra et grønt værdisæt.

Energioptimering fylder mere og mere
Selvom der stadig er mange boliger i Køge Kommune, der kan drage fordel af energirenoveringer, oplever den lokale tømrermester Jesper Andersen, at der er opstået en stigende bevidsthed om tiltag, der kan forbedre boligens energimærkning.

-I de seneste år har vi bemærket en stigende interesse for energioptimering, især blandt boligejere af ældre ejendomme. Vi oplever blandt andet, at boligejere henvender sig i forhold til at optimere husets isolering og varmekilde, men der er også flere, som vælger at udskifte døre og vinduer, siger Jesper Andersen fra Jesper Andersen Entreprise ApS i Lille Skensved, som er medlem af dørproducenten Swedoors håndværkerklub Din Dørmand.

Generelt ses det, at netop opgradering af isolering, varmekilder, ventilation, solceller og hoveddøre er nogle af de mere typiske tiltag, som boligejere tyer til i forbindelse med energirenovering. Når det kommer til energirenovering, er det nemlig ofte mest effektivt at prioritere flere områder på en gang, så man sikrer den maksimale energibesparelse af boligen, afslutter Jesper Andersen.

Om JELD-WEN*
JELD-WEN er blandt verdens førende producenter og leverandører af indvendige og udvendige døre, vinduer og relaterede byggeprodukter til nybyggeri, ombygninger og renoveringer. Med hovedkontor i Charlotte, N.C. driver virksomheden faciliteter i 16 lande i Nordamerika og Europa, og beskæftiger cirka 18.000 mennesker globalt. JELD-WEN® inkluderer varemærker som LaCantina™ og VPI™ i Nordamerika; og DANA® i Europa. I Danmark produceres indvendige og udvendige døre under Swedoor®-varemærket. Vores sortiment består af indvendige døre, yderdøre, skydedøre, støjreducerende døre, sikkerhedsdøre, energivenlige døre, ståldøre samt speciallavede døre. Siden 1960 har vi været forpligtet til at levere kvalitetsprodukter, der skaber sikre og bæredygtige omgivelser for vores kunder, medarbejdere og lokalsamfundet. Mere information findes på jeld-wen.com.

Pressefoto