Alkestrupskolen inviterer til åbent hus

Køge Kommune oplyser på sit website, at Alkestrupskolen bliver (mindst) 285 år gammel og i den anledning indbyder til åbent hus den 22. september kl. 15.00-19.30!

Skolen har en meget lang historie, som kom bag på skoleleder Merete Fledelius, da hun undersøgte den på Herfølge Biblioteks lokale arkiv. Hun fortæller:

– Jeg var i tvivl om skolens jubilæum, så jeg granskede dokumenterne på biblioteket, og her står der, at bønderne i 1737 bad Grev Moltke af Bregentved Gods om egnede skolelokaler, da der allerede havde været undervisning af bøndernes børn i noget tid. Det er helt unikt, at der har været skole her i så lang tid – greven har tilsyneladende lavet en skole for bøndernes børn, før skolepligten blev indført i 1739, og Alkestrupskolen fylder så mindst 285 år. Det er en god anledning til at fejre fællesskabet her i Algestrup, og jeg håber at se en masse med tilknytning til skolen.

Besøgende kan se frem til produkter, rollespil, gamle lege og andet, som eleverne har lært om og fremstillet i ugens løb.

Vær opmærksom på, at der skal bestilles mad på forhånd, hvis man vil spise med! Deadline for bestilling er 7. september!

Læs mere på Alkestrupskolens Aula og på Køge Kommunes hjemmeside.

Foto: ABW