Kom forbi Køge Museum og Køge Arkiverne, når de i anledning af Kyndelmissen den 2 februar 2024, fejrer at lyset vender tilbage og dagene igen er længere end nætterne.

Pressefoto Køge Museum

På aftenen kaster de nyt lys over museumsoplevelsen, når de slukker udstillingsbelysningen og mørklægger museet. Her – genoplyst i skæret af smukke lysiscenesættelser – kan du opleve historien på en helt ny måde, som du helt sikkert aldrig har oplevet den før. Fra skattejagt til film – og meget meget mere..

Program
Illumination af museumshaven
Oplev den eventyrlige stemning, når den gamle købmandsgård, Daldorphs Hus, og det imponerende ahorntræ i den idylliske museumshave bliver oplyst af multifarvede lamper.

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Tidspunkt: 17.00 – 21.00

Køge Museum i nyt lys
Gå på opdagelse mellem Køge Museums forunderlige historiske skatte, når lyset i udstillingen slukkes og oplyses på ny, og museet inviterer publikum til en museumsoplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Tidspunkt: 17.00 – 21.00

Mørkelagt skattejagt
Bevæbnet med lanterne eller lommelygte inviterer Køge Museum børn og barnlige sjæle til at tage på skattejagt i museets historiske skatte i mørke. Alle skattejægere, der løser opgaven vil modtage en lille belønning.

Skattejagt udleveres ved ankomst til museet. Husk at medbringe egen lommelygte eller telefon med lommelygte.

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Tidspunkt: 17.00 – 21.00

Dyk ned i Køges historie
Der er rig mulighed for selv at gå på jagt efter spændende historiske fotos, når Byarkivet holder åbent hus. Arkivarerne står til rådighed, hvis du har spørgsmål til Køges historie. Følg deres jagt på arkiv.dk, Historisk Atlas, Køgedatabasen og i håndbogssamlingen.

Adresse: Køge Arkiverne, Nørregade 4, 4600 Køge
Tidspunkt: 17.00 – 21.00

Se filmen ‘Køge i hverdag og fest’
Sæt dig godt til rette i retro-biffen, når Byarkivet viser filmenKøge i hverdag og fest fra 1958. Er der mon nogen, du kan genkende?

Adresse: Køge Arkiverne, Nørregade 4, 4600 Køge
Tidspunkt: Filmen spilles 17.15; 18.15; 19.15; 20.15 og varer 35 min.

Læs her for mere information.