Artiklen er sponseret

Hvornår skal du have rodbehandling? Fx når der er fare for, knoglevævet om rodspidser bliver ramt af betændelse, efter en tands nerve er blevet betændt. Årsagen til denne fare kan være, at et hul i tanden er blevet for dybt. Er du usikker på, om du har behov for rodbehandling, kan du være obs på, om du har tandpine, der er svær at afgrænse til ét område, da den spreder sig over flere tænder.

Sådan foregår rodbehandling

Når du tror, du har behov for rodbehandling, er det vigtigt, du kontakter en tandlæge. Måske sidder du i Køge med ondt i munden og undrer dig over, hvordan rodbehandling foregår? Den betændte nerve skal fjernes sammen med rodkanalens døde væv. Forud for det skal tandlæge gøre noget ved tanden, så dit bakterierige spyt ikke forstyrrer. Nerven fjernes, og hulrummet efter den desinficeres.

Hør en tandlæge i Køge om, hvad rodbehandling koster

Rodbehandling kan blive en halv-dyr affære og koste nogle tusinde kr. For mange er det det værd for at slippe for smerterne. Hvis du ikke har pengene på kontoen, så kan tandlægen måske pege dig i retning af en finansieringsløsning. Men prøv at høre din tandlæge i Køge om, hvad du kan forvente at skulle af med for rodbehandling. Måske bliver det ikke så grelt, som du går rundt og er bange for.

Bange for tandlæger? Snak med én

Måske er en årsag til, du nu står med behov for rodbehandling, at du bevidst har undgået tandlæger på grund af tandlægeskræk? Tandlæger er vant til, folk er ængstelige ved at have dem til at rumstere i deres mund. Tal med en tandlæge om din skræk – de er gode til at hjælpe og kan nok formilde dig en smule. Det er i hvert fald ikke så smart at leve med smerter, bare fordi du er bange for tandlæger.

Rodbehandling kan blive en halv-dyr affære og koste nogle tusinde kr. PR-foto