Mindfulness for pårørende

Det er noget af en udfordring at være pårørende til et familiemedlem med demens og samtidig skulle passe på sig selv. Derfor kan mindfulness være et virkelig hjælpsomt værktøj i situationen, og Køge Kommune oplyser på sit website, at Køge Demensteam og Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter nu samarbejder om at tilbyde mindfulness-forløb til pårørende til borgere med demens.

Køge Kommune skriver:

“Mindfulness-forløb kan gøre en stor og positiv forskel i hverdagen for pårørende til borgere med demens. Som pårørende lærer man at passe bedre på sig selv, ligesom mindfulness kan hjælpe til at bevare et positivt sind i den ellers meget svære situation det er, at være pårørende til et familiemedlem med demens.”

Informationsmøde

Informationsmøde om det næste kursusforløb finder sted den 20. september kl. 16-17 på Daghjemmet Møllebo, Nørre Boulevard 101, 4600 Køge. Her vil det være muligt at høre yderligere og ikke mindst møde instruktøren inden eventuel tilmelding.

Selve kurset starter den 4. oktober kl. 16-18.30 og foregår også på Daghjemmet Møllebo. Man kan deltage i kurset, hvis man er tilknyttet demensteamet i enten Køge, Faxe eller Stevns Kommune, og holdet – der har plads til 12 personer – fyldes efter først til mølle-princippet.

Kurset betales af det tværkommunale Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter og udbydes i samarbejde med Køge Kommunes Demensteam.

Læs mere på Køge Kommunes hjemmeside her, hvor du også finder telefonnummer til kommunens demenskoordinator.

 

Foto: ABW