Søndag den 28. august er der igen musik i amfiteatret på Køge Marina. Denne gang er det Cph Phils messingkvintet, sopran Louise Fribo og lokal nordisk jazz, som er på plakaten.

Foto ABW

Sensommeren går på hæld, men sæsonen for klassisk musik er kun lige begyndt. Teaterbygningen på Kulturtorvet i Køge danner rammen om flere arrangementer med klassisk musik over efteråret; bl.a. foredrag om Johann Sebastian Bach med Søren Schauser fra ”Den Klassiske Musikquiz” på DR2, brevkoncerten ”Kære Carl” med Henning Jensen og Solbjørg Højfeldt og duokoncert med Michala Petri & Lars Hannibal. Det fulde program kan nærstuderes på Teaterbygningens hjemmeside og er et resultat af en række forskellige aktørers store indsats for den klassiske musik i Køge, hvor især Mikrofonen, Køge Klassisk, Køge bibliotekerne udmærker sig i det kommende efterår.

Men først skydes sæsonen i gang med en helt speciel koncertoplevelse i amfiteatret på Køge Marina, hvor udsigten over Køge Bugt udgør en flot kulisse for en hyggelig dag med musikoplevelser af høj kvalitet.

Blæsere og jazz i anderledes omgivelser
Klokken 14.00 går den populære sopran Louise Fribo på scenen sammen med messingkvintetten fra symfoniorkestret Copenhagen Phil. Sammen opfører de nogle af den klassiske musiks mest kendte og elskede værker af bl.a. Bach, Händel, Mozart og Puccini.

Efter en kort pause går Køge Musikskoles jazzensemble, Nordic Souls, på scenen og spiller en koncert med sommervenlig musik frem til klokken ca. 16.30. Programmet vil have rod i den lyriske, nordiske jazztradition, men har også afstikkere til latinjazz, blues og soul.

– Jeg er rigtig glad for at der er blevet taget godt imod vores vision om at få musikken ud til alle og åbne Køge Marina op for forskellig musik over sommeren. Nu skyder vi den klassiske sæson i gang med et endnu en flot koncert i de anderledes omgivelser omkring amfiteatret, og jeg håber, at rigtig mange Køge-borgere vil kigge forbi og få en koncertoplevelse, de sent vil glemme. Musikken kan nemlig noget helt specielt. Den kan skabe følelser og stemninger. Jeg er sikker på, de vil blive forstærket med denne kulisse, siger Ken Kristensen, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune.

Koncerten i amfiteatret er et samarbejde mellem Køge Musikskole, Teaterbygningen og Musikforeningen Køge Klassisk og støttet af Køge Kommune. Der er mulighed for parkering tæt ved scenen, kolde drikkevarer og økologiske lækkerbiskner kan købes i Teaterbygningens food truck. Det er en god idé at tage et tæppe eller en hynde med at sidde på, og hvis man har lyst, kan man medbringe egen picnickurv.

FAKTABOKS: Amfiteatret i Køge Marina

Amfiteateret ligger på sydsiden af Køge Marina (se kort) og er blevet til som en del af den store udvikling, der sker i området i disse år. Fra publikumspladserne er der en helt fantastisk udsigt over Køge Bugt. Amfiteatret skal bruges til koncerter, teaterforestillinger m.m.

Kom og oplev den helt særlige koncertstemning – med bugten i baggrunden.

Praktisk info

Området er åbent fra kl. 13.30. Billetter á 80 kr. købes via www.teaterbygningen.nu. Unge op til 30 år har gratis adgang, men skal indløse en gratis billet samme sted. Evt. overskydende billetter sælges ved indgangen. Find mere info om arrangementet og de optrædende på www.teaterbygningen.nu.

Kilde.