Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 21.06.2023 til 04.07.2023

z
Bilist følte sig forfulgt og fik beskadiget bilen – Nylandsvej/Snogebækvej, Køge

Kl. 19.11 fik politiet flere anmeldelser fra beboere i området omkring Snogebækvej om, at en bil var forulykket, og at føreren af bilen var forsvundet. Politiet kørte til Snogebækvej, hvor man fandt en personbil, som havde påkørt en container på vejen. Bilen havde endvidere en skade på en rude, ligesom flere af bilens dæk var punkterede.

Kort efter fik politiet kontakt til en uskadt 18-årig mand fra Køge, som oplyste, at han havde kørt i den forulykkede bil, som han var hoppet ud af under kørslen, så bilen efterfølgende var trillet videre og havde påkørt containeren. Føreren kunne oplyse, at han under kørsel ad Nylandsvej kort forinden havde følt sig forfulgt af en rød personbil og en mørkegrå stationcar-lignende bil. Han var – for at slippe væk – kørt ind ad Snogebækvej, hvor han valgte at flygte fra bilen, som trillede videre ad vejen og ind i en container. Da føreren kom tilbage til bilen, kunne han konstatere, at nogle dæk var blevet punkteret, ligesom en rude havde fået en skade – formentlig efter et slag med en hård genstand.

Politiet ledte efter de to beskrevne biler, så det kunne blive klarlagt, hvem der havde været fører af dem, og hvad deres formål med at køre efter den 18-årige var. Man fandt ikke bilerne. Politiet har afhørt en del vidner til episoden omkring Nylandsvej og Snogebækvej, men forsøger fortsat at finde årsagen til episoden og personerne med ansvar for de to bilers kørsel.

Drenge lavede uro ved børnehave – Pogebanken, Herfølge, Køge

Kl. 20.43 fik politiet anmeldelse fra en vågen borger, som havde set to drenge tænde ild i en spand. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf de to drenge på 10 og 12 år fra byen. Ved børnehaven fandt man en smeltet spand i sandkassen og en tom flaske håndsprit. Der havde ikke været ild i andet, men betjentene tog en alvorssnak med drengene, som blev kørt hjem til deres forældre.

Drengene var meget kede af episoden, og deres forældre tog sagen meget alvorligt. De ville selv drøfte evt. erstatningskrav med børnehaven. De to drenge er under den kriminelle lavalder, men de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 08.07 skete der et færdselsuheld, da en 58-årig svensk mand kom kørende mod syd og pludselig fik et ildebefindende. Hans bil fortsatte ud i nødsporet og påkørte med lav fart en lastbil, der holdt stille i nødsporet, og som var ført af en 53-årig rumænsk mand. Kun meget små materielle skader. Der blev tilkaldt en ambulance til den 58-årige mand, der blev kørt til behandling på sygehuset.

Ild i bil var kun damp – Københavnsvej, Køge

Kl. 18.12 rykkede politiet ud til en tankstation på Københavnsvej, hvor der ifølge anmeldelsen formentlig var ild i en bil. Det var heldigvis ikke tilfældet, idet en bilist blot havde fået problemer med sin bils køler, så der var kommet megen damp fra motorrummet. De tekniske problemer var opstået under kørslen, så den 56-årige mandlige bilist var standset i en parkeringslomme ved en tankstation. Ingen var kommet til skade ved hændelsen, så politiet foretog sig ikke yderligere.

Kørte uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 12.38 standsede færdselspolitiet en bil ført af en 33-årig mand fra København. Det viste sig, at manden havde kørselsforbud, og han blev derfor sigtet for at overtræde dette.

Mand på togskinnerne – Enghavevej, Kulerup, Ringsted – Køge

Kl. 22.27 fik politiet en henvendelse fra Bane Danmark om en mand, der færdedes på jernbaneskinnerne ved Enghavevej i Kulerup. Den udenlandsk udseende mand havde oplyst at være okay, men havde ikke kunnet give nogen forklaring på sin færden på togskinnerne på stedet. Togene blev sat til at køre med langsommere hastighed på strækningen. Politiet kørte til området, men kunne ikke finde manden for at få afklaret årsagen til hans færden på stedet. Bane Danmark blev underrettet om, at togene fra kl. ca. 22.50 kunne køre med normal hastighed igen.

Seks narkobilister anholdt på et døgn – Roskilde, Køge, Kalundborg og Greve

Hele seks narkobilister er blevet anholdt siden mandag morgen og har måtte med en tur i en patruljebil for at få udtaget en blodprøve. De seks sigtede herrer blev løsladt efter blodprøverne og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af analyserne kommer:

Mandag Kl. 06.20 – Ringstedvej i Ringsted, Køge: En 20-årig lokal mand kørte bil, selvom påvirket af kokain.

Mandag kl. 07.20 – Tværstenen, Gørlev Sj. – Kalundborg: En 57-årig mand blev stoppet og anholdt, da han var påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer.

Lige efter midnat kl. 00.03 – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve:  En 60-årig mand fra Viby blev stoppet og testet positiv for euforiserende stoffer.

Natten til tirsdag kl. 00.40 – Fælledvej, Roskilde: Her var det en 34-årig mand fra Roskilde kørende mod nord, som blev stoppet. En narkometertest viste positiv for hash.

Natten til tirsdag kl. 01.30 – Søndre Ringvej, Roskilde: En 29-årig mand fra Roskilde kørte i vestlig retning, da han blev stoppet af en patrulje. En narkometertest viste positiv for hash.

Tirsdag morgen kl. 05.02 – Hundigevej, Greve: En 27-årig mand fra Greve blev stoffet ud for Askerød i en personbil. En test med narkometeret viste positiv for hash.

Traktorvogn væltede – Københavnsvej, Køge

Kl. 15.03 kørte en traktor med påhængsvogn i nordøstlig retning på Københavnsvej. I krydset ved Ølsemaglevej blokerede højre hjul på traktorens påhængsvogn af mekaniske årsager. Vognen væltede derfor i krydset, og sandet i vognen faldt ud på kørebanen. Der skete skader på vejen og vognen, men vognejeren ryddede selv op på stedet. Vejen blev spærret i den ene retning, mens oprydningen stod på. Vejen blev ryddet hurtigt op, og trafikken kunne igen glide frit.

 

Foto: ABW