Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 7-19. april 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Kløvervej, Ejby, Lille-Skensved 

Kl. 1010 kontaktede en opmærksom mand fra lokalområdet politiet, fordi han under en gåtur kl. ca. 1000 havde set en mand luske rundt i en have. Anmelderen havde råbt manden an, hvorefter manden straks løb væk fra stedet i retning mod byen. En politihundepatrulje afsøgte efterfølgende området, men fandt hverken den mistænkelig mand eller tegn på noget ulovligt i området. Den mistænkte blev beskrevet som en mand med mørkt hår og iført blå overalls og en blå trøje.

Politiet er glade for denne type anmeldelser, når borgerne har øjnene med sig i lokalområdet og reagerer på mistænkelige forhold i de omgivelser, som kun de lokale borgere kender allerbedst. Det kan ikke udelukkes, at borgerens reaktion over for manden har forhindret f.eks. et indbrud i området.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Ølandsvej, Herfølge

Kl. 2200 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde spærret udkørslen fra en p-plads, hvor en bil med en formentlig spirituspåvirket fører var kørt ind. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en spirituspåvirket, 51-årig mand fra Køge i sin personbil. Den 51-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, da han i forvejen var frakendt førerretten. Den 51-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet beslaglagde også den sigtedes personbil, idet han tidligere var blevet afsløret i bl.a. spirituskørsel og også tidligere havde fået beslaglagt sit køretøj som følge af den type overtrædelse af færdselsloven. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

 

Beslaglæggelse af bil 

Kl. 1120 kørte en 40-årig mand fra Solrød i sin bil på Høgevej. Han er frakendt retten til at føre bil, og er blevet sigtet flere gange. Nu blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Brugstyveri af varebil

Kl. 1200 tirsdag blev der stjålet en varebil fra Tangmosevej, hvor en fører af bilen havde parkeret den og efterladt nøglen i tændingslåsen, da han skulle ordne et ærinde. Bilen var væk, da han kom ud. Bilen er en sort Mercedes Benz ML, FC91975.

Politiet skal kraftigt opfordre til, at man altid sikrer sin bil ved at låse den og naturligvis forinden fjerne nøglen fra bilen. Udover at det er en overtrædelse af færdselsloven ikke at gøre det, så giver det en gerningsmand mulighed for at stjæle eks. en stor varebil og bruge den til en kriminel handling udover brugstyveri af bilen.

Tricktyveri 

Kl. 0824 fik politiet anmeldelse fra en forretning i Brogade, der lørdag kl. 1230 var udsat for vekseltricket. To udenlandsk udseende mænd ville købe en energidrik til 12 kr. De lagde 1000 kr. på disken. De forvirrede ekspedienten og det lykkedes dem at få de 1000 kr. retur + 988 kr. i byttepenge og så energidrikken.

Anmeldt demonstration – Lovparken, Køge og tilsyn med Folkeparken, Roskilde

Politiet var fredag opmærksom på, at der var varslet en demonstration mod nye tiltag i Lovparken omkring musik og alkohol. Politiet konstaterede i løbet af eftermiddagen, at der var ca. 50 personer i parken, og alt var stille og roligt.

I Roskilde var der samlet ca. 300 unge, der blev bedt om at dæmpe musikken En enkelt 16-årig dreng blev anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen.

Politiet vil også i den kommende tid holde øje med parkerne i politikredsen, der traditionelt er samlingssted for mange unge.

Indbrud i villa 

Kl. 0022 bemærkede en nabo, at der var indbrud i en villa på Mågevej. Politiet kørte til stedet, og kl. 0030 anholdt politiet en 20-årig mand fra Køge Medgerningsmanden fik politiet ikke fat i. Den anholdte blev løsladt i løbet af søndag morgen. Han vil senere få en indkaldelse til retten.

Uro 

Kl. 2245 kørte politiet til Lovparken Sankt Gertrudsstræde, hvor en mindre gruppe unge lavede uro og bl.a. havde lavet et bål. Politiet stoppede festen og de unge blev sendt væk fra stedet. Ingen blev anholdt eller sigtet.

 

Indbrud i perioden
Friggsvej, Køge
Sandet, Bjæverskov,