Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 18-25. april 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tryghedsskabende indsats i offentlige parker – Roskilde / Køge

Politiet holdt i løbet af fredag eftermiddag og først på aftenen et vågent øje med eventuelle aktiviteter i Folket Park og Vigen Strandpark, Roskilde, samt i Lovparken, Køge

I Roskilde var ca. 50 unge forsamlet i Folkets Park og havde musikanlæg med. Festlighederne ebbede dog langsomt ud formentlig på grund af vejret (regnvejr og kulde).

I Køge bemærkede politiet ingen unge opholde sig i Lovparken i forbindelse med et par tilsyn i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Også her formodes vejrliget at have haft en indflydelse på lysten til at hygge sig i parken.

I begge byer vil politiet fremadrettet holde øje med aktivitetsniveauet, således at alle kan færdes og bo i områderne uden at føle sig væsentligt generet.

Fyrværkeriskade – Køge

En 14-årig dreng fra Køge holdt kl. 1507 en mindre krysantemumsbombe eller lignende i hånden, da han antændte den. Hændelsen fandt sted på Dalsvinget. Bomben gik af og det førte til skader på hænder, en flækket læbe, en revnet tårekanal og muligt skader på venstre øje. En ven og en veninde var til stede ved ulykken.

Forældrene blev underrettet om ulykken.

Hærværk – Køge

Kl. 0845 blev anmeldt om hærværk i Kulturhuset, Langelandsvej, hvor der mellem lørdag kl. 2230 og søndag kl. 0700 er begået omfattende hærværk. Rude knust til stedet, 20 billardkøer knækket, billardborde er skåret op, toiletter ødelagt, der er smidt rundt med papvin, øl m.v. Endvidere er der spraymaleti lokalerne.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger om sagen. Ring på 114.

Spirituskørsel – Lellinge, Køge

Kl. 2300 anholdt politiet en 42-årig mand fra Sorø, der kørte i bil på Ringstedvej. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke noget af, da det tidligere var frakendt ham.Han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 0909 blev politiet kontaktet omkring en hændelse, der fandt sted onsdag mellem kl. 1230 og kl. 1530, hvor en ukendt mand havde kastet slik ind til eleverne i 2. klasse, da børnene opholdt sig på legepladsen. Ingen voksne havde set manden. Intet signalement.

Konfiskation af bil – Køge

Kl. 1200 traf politiet en 25-årig mand fra Ishøj, der kørte i bil på Strandvejen. Han var frakendt førerretten, og det var bestemt ikke første gang, at han blev sigtet af politiet for kørsel i frakendelsestiden. Han protesterede mod politiets beslaglæggelse af bilen, og derfor er det nu retten, der tager stilling til, om politiet må beholde bilen med henblik på konfiskation.

Spirituskørsel – Østergade, Lille-Skensved – Køge

Kl.1429 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 46-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Hængekøje brudt sammen – Søndre Havnevej, Køge

Kl. 1907 fik politiet en anmeldelse om, at en person var kommet til skade i en hængekøje på et opholdsområde med bl.a. hængekøjer, grill-område mv. i havnen. Det viste sig, at en 26-årig kvinde fra Køge havde lagt sig i en af hængekøjerne på stedet. Stolpen i den ene ende af hængekøjen brød pludselig sammen og ramte ned i maven på den 26-årige kvinde. Hun blev i en tilkaldt ambulance bragt til Køge sygehus, hvor hun fik konstateret indre blødninger i en så alvorlig grad, at hun hastigt blev overført til Rigshospitalet til fornøden behandling. Politiet afspærrede området, og de nærmere omstændigheder ved ulykken vil blive undersøgt nærmere af politiet sammen med relevante sagkyndige myndigheder. Den tilskadekomne kvinde blev torsdag morgen meldt uden for livsfare.

Mistænkeligt forhold – Kløvervej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1010 kontaktede en opmærksom mand fra lokalområdet politiet, fordi han under en gåtur kl. ca. 1000 havde set en mand luske rundt i en have. Anmelderen havde råbt manden an, hvorefter manden straks løb væk fra stedet i retning mod byen. En politihundepatrulje afsøgte efterfølgende området, men fandt hverken den mistænkelig mand eller tegn på noget ulovligt i området. Den mistænkte blev beskrevet som en mand med mørkt hår og iført blå overalls og en blå trøje.

Politiet er glade for denne type anmeldelser, når borgerne har øjnene med sig i lokalområdet og reagerer på mistænkelige forhold i de omgivelser, som kun de lokale borgere kender allerbedst. Det kan ikke udelukkes, at borgerens reaktion over for manden har forhindret f.eks. et indbrud i området.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Ølandsvej, Herfølge – Køge

Kl. 2200 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde spærret udkørslen fra en p-plads, hvor en bil med en formentlig spirituspåvirket fører var kørt ind. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en spirituspåvirket, 51-årig mand fra Køge i sin personbil. Den 51-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, da han i forvejen var frakendt førerretten. Den 51-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet beslaglagde også den sigtedes personbil, idet han tidligere var blevet afsløret i bl.a. spirituskørsel og også tidligere havde fået beslaglagt sit køretøj som følge af den type overtrædelse af færdselsloven. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

 

Beslaglæggelse af bil – Køge

Kl. 1120 kørte en 40-årig mand fra Solrød i sin bil på Høgevej. Han er frakendt retten til at føre bil, og er blevet sigtet flere gange. Nu blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Indbrud i perioden
Dyrlundsvej, Køge
Boholtevej, Køge
Krageskovbakken, Køge
Vollerslevvej, Bjæverskov
Bjæverskovvej, Bjæverskov