Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 21. april til 11. maj 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1422 så en nabo, at der var tre personer inde ved naboens hus. De tre havde østeuropæisk udseende. Anmelderen råbte efter de tre, der pludseligt fik travlt med at køre fra stedet. Anmelderen havde efterfølgende konstateret, at der ikke var indbrud på stedet, hvorfor det antages, at han har forstyrret indbrudstyvene, før de kom i gang med deres forehavende.

God nabohjælp!

Tricktyveri i beboelse – Neergaardparken, Borup – Køge

Kl. 1120 anmeldte en 83-årig kvinde fra Borup, at hun kl. ca. 1040 havde fået uventet besøg af en mand, der ville lede efter børnenes bold i haven. Kvinden foreslog, at børnene selv kunne lede, da de jo vidste, hvor bolden skulle befinde sig. Manden begyndte derefter at tale om kontrol af hendes vinduer, fordi der havde været en del indbrud i området. Manden blev lukket ind, men den 83-årige fandt dog hans henvendelse mistænkelig og fulgte ham rundt på bopælen. På et tidspunkt bad han om et glas vand, men drak ikke noget af det. Den 83-årige var hele tiden meget opmærksom på manden, der til sidst forlod hendes bopæl uden at have haft lejlighed til at stjæle noget. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: A havde brune øjne og var stor/velbygget, Talte: Dansk, Iført: mørk T-shirt, sandfarvet knickers med sidelommer, sorte sko og strømper.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri i beboelse – Dalstrøget, Borup – Køge

Kl. ca. 1150 blev der begået formentlig endnu et tricktyveri hos en 90-årig kvinde fra Borup, der fik stjålet en guldring med en rød sten i. Offeret havde først gjort opmærksom på tricktyveriet i forbindelse med en telefonsamtale med sin datter tirsdag aften, hvorefter sagen blev anmeldt. Politiet har på nuværende tidspunkt ikke har yderligere oplysninger om en mistænkt, idet offeret først skal afhøres af politiet i løbet af onsdagen.

Underlig mand på legeplads – Parkvej, Borup – Køge

Kl. 1613 anmeldte en lokal kvinde, at en mand, der virkede lidt underlig, og som var barfodet, befandt sig på en legeplads, hvor han skabte utryghed over for øvrige tilstedeværende. Politiet kørte til området, hvor en fredelig, 35-årig mand fra Borup blev truffet. Han oplyste, at han blot havde lå og slappede af på legepladsen. Politiet tilbød ham at blive kørt hjem, hvilket han accepterede. Der var ikke grundlag for at foretage yderligere over for den 35-årige.

Blufærdighedskrænkelse – Østre Sandmarksvej, Køge

Kl. 2047 anmeldte en 16-årig pige fra Køge, at hun nogle få minutter tidligere var gået på en grussti bag ejendommene på Østre Sandmarksvej. Her mødte hun en mand, som i skjul bag nogle buske stirrede på hende, medens han med bukserne trukket ned stod og onanerede. Pigen gik blot uanfægtet videre og anmeldte herefter sagen, da hun kom hjem. Politiet ledte efter krænkeren, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: mørk jakke, trøje, adidasbukser., Medbragte: sort/hvid citybike cykel, men fandt ham ikke.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114.

Tricktyveri – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1858 anmeldte en 77-årige kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 1815 havde været udsat for et tricktyveri på vej retur mod sin bopæl efter indkøb i et supermarked. Hun gik med rollator og havde sin taske med bl.a. tre punge hængende på den. Undervejs blev hun antastet af to fremmede mænd, der viste et landkort frem og talte til hende på gebrokkent engelsk. Hun afviste dem, da hun ikke forstod, hvad de sagde, hvorefter de to mænd gik videre. Da den 77-årige kom hjem, opdagede hun, at de tre punge i hendes taske på ukendt måde var blevet stjålet, og mistænke de to mænd for at være tyvene. Den ene mand kunne beskrives som: mand, ikke etnisk dansker af udseende, muskuløs af bygning, sort kort hår, iført mørkt tøj og talte gebrokkent engelsk.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

“Bombe” foran supermarked – Ølbycenter, Køge

Kl. 2111 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at der foran det lukkede supermarked Lidl var henstillet noget, der lignede en krysantemumbombe. Politiet skyndte sig til stedet, men kunne straks ånde lettet op: der var tale om en kokosnød i en indpakning. Politiet fjernede dog kokosnødden, så den ikke kunne give anledning til bekymring hos andre i området. Hvordan den var havnet på stedet uden for supermarkedets åbningstid, vides ikke.

Politimæssige tilsyn i Folkeparken, Roskilde & Lovparken, Køge

Politiet var på præventivt besøg i Folkeparken, hvor der om eftermiddagen og aftenen skønsmæssigt befandt sig 100-150 unge mennesker. De spillede musik, og nogle få havde medbragt diverse drikkelse i glasflasker. Politiet gjorde de tilstedeværende opmærksom på overholdelse af det opsatte ordensreglement og havde især fokus på reglerne om musik, således at naboerne og andre brugere af parken ikke blev generet, og glasemballage, som ikke måtte medbringes. De unge i parken gav ikke politiet grundlag for indgriben i form af bøder eller andre foranstaltninger over for nogen i anledning af de nye ordensregler pr. 1. maj 2017.

I Køge i Lovparken kunne politiet konstatere, at ca. 500 gymnasieelever var forsamlet. Ved politiets præventive besøg i parken medbragte politiet en narkohund, som “interesserede” sig for flere personer, der ifølge hundenæsen lugtede lidt af narkotiske stoffer. Der var dog kun tre, som blev afsløret for besiddelse af meget små mængder hash, hvilket de blev sigtet for. Derudover fandt politiet ikke anledning til indgriben over for de øvrige unge mennesker i det grønne område.

Politiet vil fremadrettet fortsat holde øje med forsamlinger i disse to områder i både Roskilde og i Køge, således at ordensforskrifter overholdes, og omkringboende ikke generes unødigt.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Tureby – Køge

Kl. 2317 kørte en spirituspåvirket, 35-årig kvinde fra Nørre-Alslev under kørsel i nordlig retning i 2. vognbane i sin personbil ind i bagenden af en lastbil, der blev ført i samme retning i 1. vognbane. Personbilen kilede sig fast under lastbilen, men den 35-årige slap uskadt fra sammenstødet ligesom den 44-årige, mandlige chauffør fra Maribo i lastbilen. Den 35-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til sagen. Kl. ca. 0100 var der ryddet op på motorvejen efter uheldet.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 0154 anholdt politiet en 22-årig mand fra Tureby, der blev truffet kørende i en bil på Bjerggade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. I bilen desuden fundet 22 gram hash. Han havde ikke lov til at køre bil, idet førerretten var inddraget ved en tidligere lejlighed.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1640 anholdt politiet en 21-årig mand med ukendt adresse, der blev standset af politiet på Køge Bugt Motorvejen. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Røverilignende forhold – Køge

Kl. 2335 blev anmeldt om røverilignende forhold, der fandt sted på Åhavnen, hvor to personer kom ind. En 21-årig kvinde fra Køge og en 45-årig mand fra Greve blev begge anholdt efterfølgende. De to forlangte penge af den 68-årige forurettede mand, og stjal et ur og en mobiltelefon, ligesom han blev udsat for vold. Politiets jurister vil i dag vurdere, om de to skal fremstilles i grundlovsforhør.

Gul(d)-sælgere ved motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge / Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 0920 fik politiet den første anmeldelse om nogle personer, der ville sælge gul(d)-smykker ved tilkørsel 31 til Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Politiet kørte mod området for at finde sælgere og deres hvide personbil af mærket Audi, men undervejs modtog politiet endnu en anmeldelse om sælgerne og deres hvide bil. Nu havde de flyttet sig til Vestmotorvejen, hvor de stod ved afkørsel 34 Borup. Ingen af stederne nåede patruljerne at finde sælgerne, som – ifølge erfaring fra tidligere sager – forsøger at sælge gulligt metal som guld til andre bilister for at få penge og ofte under påskud af at være nødstedt. Politiet fraråder at “handle” med sælgerne og opfordrer til at anmelde sælgerne til politiet og gerne øjeblikkeligt med oplysninger om deres placering og eventuelle køretøj(er).

Social dumping-kontrol – Køge / Strøby Egede og Magleby, Klippinge, Stevns

Kl. 1000 indledte politiet i samarbejde med SKAT og Arbejdstilsynet kontrol af den udenlandske arbejdskraft på nogle byggepladser i politikredsen. Kontrolaktionerne er en udløber af myndighedernes indsats mod social dumping og dermed en kontrol af, om arbejdsgiverne overholder diverse love og regler i forbindelse med brug af eventuel udenlandsk arbejdskraft, og om de udenlandske arbejdstagere har de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark. Myndighederne kontrollerede tre byggepladser og fandt ikke grundlag for yderligere undersøgelser eller sager på to af dem. På den tredje byggeplads i Magleby (Stevns) traf myndighederne to polske arbejdere, som ikke var tilmeldt det såkaldte RUT-register

Narkobilist med hash og doping – Kløvervej, Køge

Kl. 1206 bemærkede politiet en personbil, der uden nummerplader og dermed uden forsikring og uden at være registreret kørte på Kløvervej. Bilen blev ført af en 18-årig mand fra Store-Heddinge, som skønnedes påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash, amfetamin og kokain, hvorfor han blev kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I forbindelse med visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af ca. 1 gram hash samt 10 ampuller med dopingmidler, som politiet beslaglagde. Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne, men han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Mistænkelig mænd – Torvet, Køge

Kl. 0929 henvendte en anmelder sig til politiet, fordi hun undrede sig lidt over nogle mænds adfærd på Torvet. De luskede omkring mellem boderne uden at købe noget og havde et godt øje med en nærliggende hæveautomat, hvorfor anmelderen frygtede, at de måske kunne finde på at forøve et tyveri fra kunderne ved boderne. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med tre mænd på 33, 34 og 48 år fra Ringsted samt en 27-årig mand fra Ungarn. Da politiet ikke havde grundlag for at sigte dem for noget, foretog politiet sig ikke yderligere ud over en kontrol af deres identitet.

Indbrud i virksomhed – Køge

Kl. 0736 blev anmeldt om indbrud i virksomheden Kaffemøllen, Falkevej, hvilket er sket mellem mandag kl. 1600 og tirsdag kl. 0715.

Et vindue er brudt op og fra stedet er stjålet over tyve industri/espressomaskiner, vandkølere m.v. På stedet er set en mand, der beskrives som 170-180 cm. høj, spinkel af bygning, maskeret, iført blå jakke samt yderligere en mand, der beskrives på samme måde men med en sort jakke. De kørte i en hvid varebil muligt med et firmanavn på siden.

Politiet undersøger nu sagen nærmere. Vi er meget interesserede i at få oplysninger fra vidner eller andre, der kan bidrage til sagens opklaring.Ring på 114.

Besiddelse af pistol – Køge

En 28-årig mand fra Køge blev tirsdag eftermiddag anholdt efter fund af pistol. Den 28-årige er fortsat i politiets varetægt og politiets jurister vurderer onsdag, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1300 var en 78-årig kvinde fra Køge udsat for tricktyveri i Ølbycenter ved Netto. en mand fremviste et kort og ville have vist vej, hvilket kvinden afviste. Hun opdagede kort efter, at hendes pung var væk.

I Netto havde hun bemærket en ung mand, der stod i kø bag hende. Hun havde forsøgt at få manden foran hende i køen, hvilket ikke lykkedes. Hun havde skærmet grundigt for tastaturet, da hun brugte sit dankort i forretningen.

Uro – Køge

Kl. 0400 sigtede politiet en 20-årig mand fra Rødovre for overtrædelse af restaurationsloven, idet han opførte sig voldeligt på en pub på havnen. Han var påvirket og måtte overnatte i detentionen. Han fik en bøde for sin optræden.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1729 anholdt politiet en 25-årig mand fra Guldborg, der kørte på Københavnsvej. Pgl. var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke, idet han tidligere var frakendt dette.

Tyverier fra taske – mistænkelige mænd – Køge/Ringsted/Roskilde

Kl. 1122 og de følgende 10 minutter fik politiet ikke mindre end i alt tre anmeldelser om tyveri fra tasker tilhørende kvinder omkring de 70 år. Tyverierne var sket i forbindelse med indkøb i supermarkeder i Køge, Ringsted og Roskilde, hvor gerningsmænd i al ubemærkethed har stjålet punge/tasker fra ofrene. Derfor har politiet ikke noget signalement af tyvene, og derfor kan politiet heller ikke umiddelbart sige, om der er tale om de samme gerningsmænd i alle tre tilfælde.

Kl. 1213 anmeldte personale fra et supermarked i Skomagergade, Roskilde, at de havde bemærket to mistænkelig mænd på deres overvågning i butikken. Mændene kunne muligt mistænkes for at aflure kunderne PIN-koder på betalingskort, der blev anvendt ved kassen. De to mænd blev beskrevet som: A: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 45 år, ca. 160 cm høj, mørkt hår og fuldskæg, iført mørkt tøj; og B: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 50 år, ca. 180 cm høj, mørkt kort hår og gråt fuldskæg, iført sort dynevest med rødt foer.

Politiet fandt ikke A og B i Roskilde-området, men opfordrer både kunde og forretningsdrivende til at være ekstra opmærksomme på personer, der enten stiller uventede / underlige spørgsmål som afledningsmanøvre i forbindelse med et tyveri, eller som måske opholder uforholdsmæssigt tæt på andre kunder, der er i færd med indtastning af PIN-koden på betalingskort ved kassen. Politiet vil nu udvalgte steder komme ud i forretninger og på forretningsstrøg for at tale med kunder, butiksindehavere og handelsstandsforeninger i et forsøg på at forhindre forskellige (trick)tyverier. Ser man noget usædvanligt, er politiet klar til at modtage oplysninger herom på tlf. 114.

Tricktyveri blev til røveri – Skovparken, Køge

Kl. 1535 anmeldte en 65-årig kvinde fra Køge, at hun uden for en opgang til en beboelsesejendom, hvor hun skulle på besøg, blev antastet af en udenlandsk kvinde, der spurgte om vej til sygehuset. Kvinden var netop steget ud af en bil, hvori der sad en mand med et kort over skødet, hvorfor kvinden ville have offeret hen til bilen. Offeret anede uråd og blev stående, hvorefter kvinden begyndte at kysse hendes hånd og kind, ligesom kvinden begyndte at rode under et tørklæde, som offeret bar om halsen. Offeret begyndte nu at skrige op, hvorefter endnu en mand fra bilen kom til stedet og lagde en hånd over offerets mund. Da manden fjernede hånden fra munden, begyndte offeret at skrige op igen, hvorefter manden igen lagde en hånd over munden og efterfølgende fik lagt offeret ned på jorden. Kvinden og manden fik stjålet offerets guldhalskæde og afleverede en kæde i gulligt metal til hende i stedet. De løb retur til bilen, hvori alle tre kørte fra stedet i ukendt retning. Offeret slap med et par mindre overfladiske skrammer i forbindelse med hændelsen. De tre mistænkte blev beskrevet som: A: Kvinde, Romansk af udseende, 35-40 år, ca. 160 cm høj, Kropsbygning: Spinkel, Talte: Engelsk, Iført: blomstret eller multifarvet tørklæde om hovedet, lang nederdel og flade sko; B: Mand, Romansk af udseende, 25-30 år, Hårfarve: kort mørkt hår, Talte: Engelsk, fører af bilen; og C: Mand, Romansk af udseende, 20-30 år, Hårfarve: Sort, Hårlængde: kort mørkt hør, Iført: lys jakke og var “nydeligt klædt”. En håndværker ved ejendommen så også deres bil, som blev beskrevet som en hvid/creme-farvet personbil af mærket Alfa Romeo med mindre skrammer på højre side. Politiet ledte forgæves efter bilen i området.

Politiet betragter sagen som et tricktyveri, der udviklede sig til et røveri over for offeret på grund af fremgangsmåden, herunder især at offeret blev holdt for munden og lagt ned. Endvidere mistænker politiet de tre personer for måske også at stå bag forsøget på tricktyveri på Lavetten, Ringsted, tidligere på dagen. Har nogen oplysninger i sagerne, kan politiet kontaktes på tlf. 114.

Grundlovsforhør – Våbenlovgivningen – Karlemosevej, Køge

Kl. 1705 fik politiet en henvendelse fra en borger, der havde set to mænd i en bil, hvis nummerplade var blevet aflæst af anmelderen. Den ene af de to mænd havde afsløret, at han var i besiddelse af et skydevåben, som var gemt i bukselinningen. Politiet kørte med flere patruljer til området og fik kontakt til det omhandlede køretøj, hvori der var to mænd på 27 og 30 år begge fra Køge Den ene var faktisk i besiddelse af en pistol med tilhørende skarp ammunition, men begge mænd blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Den 30-årige havde endvidere ca. 18 gram hash på sig ved anholdelsen. Begge er fortsat i politiets varetægt, idet politiet via afhøringer forsøger at finde ud af formålet med at besidde våbnet. Anklagemyndigheden overvejer nu, om de begge eller kun den ene skal fremstilles i grundlovsforhør.

Tryghedsskabende indsats i offentlige parker – Roskilde / Køge

Politiet holdt i løbet af fredag eftermiddag og først på aftenen et vågent øje med eventuelle aktiviteter i Folket Park og Vigen Strandpark, Roskilde, samt i Lovparken, Køge

I Roskilde var ca. 50 unge forsamlet i Folkets Park og havde musikanlæg med. Festlighederne ebbede dog langsomt ud formentlig på grund af vejret (regnvejr og kulde).

I Køge bemærkede politiet ingen unge opholde sig i Lovparken i forbindelse med et par tilsyn i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Også her formodes vejrliget at have haft en indflydelse på lysten til at hygge sig i parken.

I begge byer vil politiet fremadrettet holde øje med aktivitetsniveauet, således at alle kan færdes og bo i områderne uden at føle sig væsentligt generet.

Fyrværkeriskade – Køge

En 14-årig dreng fra Køge holdt kl. 1507 en mindre krysantemumsbombe eller lignende i hånden, da han antændte den. Hændelsen fandt sted på Dalsvinget. Bomben gik af og det førte til skader på hænder, en flækket læbe, en revnet tårekanal og muligt skader på venstre øje. En ven og en veninde var til stede ved ulykken.

Forældrene blev underrettet om ulykken.

Hærværk – Køge

Kl. 0845 blev anmeldt om hærværk i Kulturhuset, Langelandsvej, hvor der mellem lørdag kl. 2230 og søndag kl. 0700 er begået omfattende hærværk. Rude knust til stedet, 20 billardkøer knækket, billardborde er skåret op, toiletter ødelagt, der er smidt rundt med papvin, øl m.v. Endvidere er der spraymaleti lokalerne.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger om sagen. Ring på 114.

Spirituskørsel – Lellinge, Køge

Kl. 2300 anholdt politiet en 42-årig mand fra Sorø, der kørte i bil på Ringstedvej. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke noget af, da det tidligere var frakendt ham.Han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 0909 blev politiet kontaktet omkring en hændelse, der fandt sted onsdag mellem kl. 1230 og kl. 1530, hvor en ukendt mand havde kastet slik ind til eleverne i 2. klasse, da børnene opholdt sig på legepladsen. Ingen voksne havde set manden. Intet signalement.

Konfiskation af bil – Køge

Kl. 1200 traf politiet en 25-årig mand fra Ishøj, der kørte i bil på Strandvejen. Han var frakendt førerretten, og det var bestemt ikke første gang, at han blev sigtet af politiet for kørsel i frakendelsestiden. Han protesterede mod politiets beslaglæggelse af bilen, og derfor er det nu retten, der tager stilling til, om politiet må beholde bilen med henblik på konfiskation.

Indbrud i perioden
Mågevej, Køge
Falkevej, Køge
Københavnsvej, Køge
Kratvangen, Køge
Køgevej, Hårlev
Åkjærsvej, Køge
Lillevangen, Køge
Snogebækvej, Køge
Bakkehældet, Køge
Riisagervej, Køge
Dyrlundsvej, Køge
Boholtevej, Køge
Krageskovbakken, Køge
Granvej, Vemmedrup, Bjæverskov
Vollerslevvej, Bjæverskov
Bjæverskovvej, Bjæverskov