Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/05/31 til 2022/06/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: ABW

Ulovlige stoffer på bopælen – Herfølge – Køge

Kl. 09.05 henvendte en patrulje med narkohunde sig på bopælen hos en 18-årig mand fra Herfølge på grund af en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer ud fra andre oplysninger, der dannede mistankegrundlaget.Politiet foretog herefter en ransagning af den 18-åriges bopæl og fandt i den forbindelse tre gram kokain og 86 piller indeholdende et beroligende middel, men som den 18-årige ikke havde nogen recept på.Den 18-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og lægemiddelloven ved besiddelse af de ulovlige effekter, som blev beslaglagt som bevis i sagerne.Politiet anholdt den 18-årige i forbindelse med sagen, men han blev efter afhøring i anledning af sigtelser løsladt senere på dagen. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

For høj hastighed – Køgevej, Ringsted

Kl 18.42 blev en personbil stoppet af en færdselspatrulje, der havde målt bilen til at køre med 87 km/t i en byzone. Den 18-årige mand fra Ringsted, der førte bilen, kan nu se frem til et kørselsforbud pga, at han kun har haft kørekort i seks måneder.

Brand på altan – Omøvej, Køge

Kl. 09.21 rykkede både brandvæsnet og politiet ud efter en alarmmelding om, at der var ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom.
Det viste sig, at branden ikke var i selve lejligheden, men på en altan til en bolig på første sal i en beboelsesejendom. Beboerne i opgangen blev for en sikkerheds skyld evakueret under brandslukningsarbejdet.
Branden nåede dog at forrette nogle skader på altanen og op mod taget herover, men ingen personer var kommet til skade som følge af branden.
Lejlighedens beboer – en 75-årig kvinde – blev dog tilset af ambulancepersonale for eventuel røgforgiftning i anledning af branden, der formodes opstået i en skraldespand på altanen. Heri havde beboeren kort forinden tømt et askebæger, hvilket indgår i politiets undersøgelser af årsagen til brandens opståen.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 11.30 blev en 45-årig mand fra Odense SØ sigtet for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Han var dog uforstående over, at narkometertesten indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, da det var flere dage siden, at han sidst havde røget hash.
Den 45-årige blev kortvarigt anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han må herefter afvente analyseerklæringen for at få afklaret, om der kan påvises cannabis i blodet over bagatelgrænsen.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Køgevej, Roskilde

Kl. 12.40 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Nyborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at han var blevet standset og kontrolleret i forbindelse med kørsel ad Køgevej ved Holbækmotorvejen.

I bilen lugtede det kraftigt af hash, og narkometertesten indikerede også, at den 36-årige kunne være påvirket heraf under kørslen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet en joint og to mindre klumper hash med en samlet vægt på knap et gram.
Den 36-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 15.54 var en bilist og en cyklist stødt sammen på Ringstedvej vest for Bjæverskov, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Her fik politiet kontakt til en lettere kvæstet, 64-årig kvinde fra Ringsted, der som cyklist var blevet impliceret i sammenstødet, da hun kørte på cykelstien langs Ringstedvej i vestlig retning.

Ved udkørslen fra en privat adresse var en 50-årig mand fra Jerslev Sj. kørt i sydlig retning frem til Ringstedvej, hvor han i forbindelse med kørsel ud på Ringstedvej ramte baghjulet på kvindens cykel. Hun væltede og pådrog sig overfladiske sår i hovedet trods brug af cykelhjelm. Efter skadestuebehandlingen blev den kvindelig cyklist udskrevet.
Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Tyveri af mange gasflasker – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 20.05 anmeldte personalet fra byggemarkedet Silvan, at 50 gasflasker var blevet stjålet i løbet af natten mellem onsdag og torsdag.
Gasflaskerne havde stået i et indhegnet område og var 10 kg. flasker af mærket Primagaz til en samlet værdi af ca. 50.000 kr.
Tyveriet formodes at være sket ved at løfte gasflaskerne over indhegningen og ud til formentlig et køretøj til borttransport.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket usædvanlig aktivitet i nærheden af byggemarkedet i løbet af natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, herunder også hvis du får kendskab til et større oplag af disse gasflasker til salg via diverse online salgssteder.

Narkobilist frakendt kørekortet forsøgte at slippe væk – Boholtevej, Køge

Kl. 22.53 ville en patrulje standse en bilist, der kørte på Moltkesvej, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bilisten satte dog hastigheden op og fortsatte sin kørsel ad Bregnevej og Marksvinget til Boholtevej, hvor politiet fandt en personbil efterladt. Bilen var ikke meldt stjålet.

Politiet undersøgte området omkring bilen i et forsøg på at finde føreren, der dog af sig selv kom frem fra et buskads, hvor han havde gemt sig, samtidig med at en hundepatrulje ankom til stedet også for at lede efter den flygtede fører.

Der var tale om en 29-årig mand fra Herfølge, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Han blev indledningsvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven samt for at have undladt at standse trods politiets tegn hertil.

Den 29-årige kunne også mistænkes for at være påvirket af narkotika (cannabis) under kørslen, så han blev også sigtet for narkokørsel i forbindelse med en kortvarig anholdelse, hvorunder han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Bilejeren viste sig at være et familiemedlem, som senere afhentede bilen og den 29-årige, da han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Politiet kigger nu på de nærmere omstændigheder, hvorunder den 29-årige er kommet i besiddelse af bilnøglerne, for at få klarlagt, om nogen af de to parterne kan sigtes for noget i den anledning.

Færdselsuheld – Københavnsvej / Vinkelvej, Køge

Kl. 13.05 slog ambulancepersonale alarm til politiet, idet ambulancen var kørt forbi krydset Københavnsvej – Vinkelvej ganske kort tid efter, at en bilist og en cyklist var stødt sammen i krydset.
Ambulancepersonalet tilså den 50-årige cyklist, der var sluppet med diverse knubs som følge af sammen med bilisten. Cyklens forhjul var dog blevet ødelagt.
Bilisten var en 51-årig mand fra Bagsværd, der i en personbil var kørt ad Vinkelvej mod øst frem til krydset ved Københavnsvej, hvor han havde til hensigt at svinge til højre i sydlig retning.
Umiddelbart efter fremkørsel over vigelinjen blev bilisten på sin højre side påkørt af den kvindelige cyklist, der på sin el-cykel kørte ad cykelstien i nordlig retning og havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset.
Politiet kunne ved undersøgelse af uheldsstedet konstatere, at cykelstien på vestlige side af Københavnsvej ud for Vinkelvej var dobbeltrettet på grund af vejarbejde på den modsatte side af Københavnsvej. Rapport er optaget for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Strid mellem mand og kvinde – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 15.57 rykkede politiet med flere patruljer ud til et slagsmål mellem en mand og en kvinde på Nørre Boulevard i Køge
På stedet traf politiet en 38-årig kvinde fra Køge, som oplyste at have fået nogle overfladiske skrammer efter klammeri med en 41-årig mandlig bekendt.
De to parter var under ophold på kvindens bopæl blevet uenige, så der var opstået et slagsmål mellem dem. Efterfølgende havde manden taget kvindens mobiltelefon, inden han forlod hendes adresse.
På Nørre Boulevard forsøgte kvinden under råben og også håndgemæng med manden at få sin mobiltelefon retur. De to parters adfærd på gaden bevirkede, at vidner kom til og adskilte de to, hvorefter manden forsvandt i området.
En hundepatrulje var også i området for at lede efter både manden og kvindens mobiltelefon, såfremt manden måtte have skilt sig af med den under flugten.
Lidt senere blev manden dog fundet i en have på en nærliggende vej, hvor han gemte sig. Den 41-årige, der var påvirket af spiritus og måske også narkotika, blev anholdt på grund af den voldelige strid mellem de to parter. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af kvindens mobiltelefon, som blev tilbageleveret til rette ejer.
Senere på aftenen løslod politiet den 41-årige efter en afhøring for at få klarlagt hændelsesforløbet mellem de to parter i løbet af eftermiddagen.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med eventuelle vidner, der måtte have set de to parters adfærd på Nørre Boulevard, så politiet kan få klarlagt de nærmere omstændigheder. Kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 med oplysninger i sagen.

Vold på arbejdsplads – Nordhøj, Køge

Kl. 11.23 anmeldte en 56-årig mandlig medarbejder på et lager i transportcentret, at han var blevet udsat for vold af en udenlandsk lastbilchauffør.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til anmelderen, der havde spor efter et slag mod ansigtet. Ifølge anmelderen var striden med den udenlandske lastbilchauffør opstået omkring anvisninger for parkering af hans lastbil, hvorefter lastbilchaufføren havde slået anmelderen en enkelt gang i ansigtet.
Politiet fik identificeret lastbilchaufføren som en 48-årig mand fra Bosnien, som blev anholdt og sigtet for vold. Afhøringen foregik med assistance fra en tolk, og politiet løslod efterfølgende den bosniske mand, som senere vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres strafferetligt.

Narkokørsel – Bækgårdsvej, Borup – Køge

Kl. 01.45 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Borup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, efter at en narkometertest havde givet udslag for påvirkning af metadon under kørslen.
Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Butikstyveri – Gymnasievej, Køge

Kl 11.38 modtager politiet anmeldelse fra et supermarked, hvor to ruænske mænd var blevet tilbageholdt af personalet. I en rygsæk hos mændene var fundet et større antal deoderanter samt nogle hudcremer og barberblade. Det lykkedes desuden politiet at pågribe yderlige en mistænkt, der ventede i en bil. I bilen fandt man desuden yderligere barberblade. De tre mænd kan muligvis også sættes i forbindelse med butikstyveri fra yderligere en butik i Køge De tre mænd, alle 24 år, blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag og varetægtsfængslet frem til 16. juni.

For stor hastighed – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 21.37 bemærkede en færdselspatrulje en personbil, der med høj fart var på vej mod syd ad motorvejen. Bilen blev målt til at køre med 162 km/t, hvor man højst må køre 110. Føreren af bilen, en 27-årig kvinde fra København, vil nu høre mere fra politiet og kan se frem til en frakendelse af kørekortet.

Kørsel uden førerret og i narkopåvirket tilstand – Ringstedvej, Køge

Kl. 21.12 gjorde en varebil med påhængsvogn sig uheldigt bemærket, da den kørte 81 km/t på Ringstedvej på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er på 50 km/t. Varebilen blev standset af politiet, som kunne sigte føreren – en 29-årig mand fra Køge – for at overtræde hastighedsbegrænsningen på strækningen. Den 29-årige blev derudover sigtet for kørsel uden førerret samt i narkopåvirket tilstand, og han var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Manden vil høre nærmere fra politiet i sagerne, når resultatet af blodprøve foreligger.

Indbrud i Perioden

Karlemosevej, Køge
Marens Minde Vej, Strøby Egede, Køge
Jasminvej, Køge
Steensvej, Køge
Tordenskjoldsgade, Køge
Granvej, Vemmedrup, Bjæverskov