Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/06/09 til 2022/06/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hurtig narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 16.50 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 143 km/t over en strækning på mere end 6.000 meter ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning ved Solrød Strand, selv om højst tilladte hastighed på motorvejen ifølge skiltningen er 110 km/t.
Bilisten var en 28-årig mand uden fast bopæl, der blev sigtet for hastighedsovertrædelsen i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet.
Den 28-årige fik også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, fordi en narkometertest gav udslag for påvirkning af både kokain og cannabis under kørslen.
Politiet kunne konstatere, at det nu var 10. gang, at den 28-årige blev afsløret i at køre bil trods et manglende kørekort. Da personbilen, som han var fører af, tilhørte en anden end den 28-årige selv, kunne politiet ikke beslaglægge køretøjet med henblik på konfiskation.

Spirituskørsel – Bækgårdsvej, Borup – Køge

Kl. 18.16 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hastighedsovertrædelse – Stensbjergvej, Køge

Kl. 15.42 målte en civil patrulje med lasermåler en bilist til at køre 91 km/t på en strækning, hvor hastigheden ikke må overstige 50 km/t. Bilisten, en 31-årig mand fra Køge, er sigtet i sagen, og der nedlægges påstand om frakendelse af kørekortet. Sagen skal nu for en dommer, hvor den vil blive afgjort.

Brand – Åkandestien, Køge

Kl. 00.38 anmeldte en kvinde, at hun i en kolonihave havde hørt lyden af glas, der blev smadret, hvilket havde fået hende til at undersøge området. Kvinden bemærkede knuste ruder og flammer ved et vindue, hvilket fik hende til at ringe 112. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor et kolonihavehus var brand- og sodskadet, men ilden havde ikke spredt sig. Politiet skal nu foretage nærmere undersøgelser i sagen for at kortlægge de nærmere omstændigheder.

Kvinde med pistollignende genstand – Hundige, Greve / Køge

Kl. 14.09 fik politiet en anmeldelse om, at en kvinde med en pistollignende genstand i bukselinningen på Hundige S-station var steget på S-toget i retning mod Køge
På Køge S-station stod politiet klar til at få identificeret kvinden og undersøgt den pågældende genstand nærmere.
Politiet fik efter S-togets ankomst hurtigt kontakt til en 44-årig kvinde fra Greve, som nu opbevarede den pistollignende genstand i en medbragt dametaske. Der var tale om en såkaldt hardballpistol, som politiet beslaglagde i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af våbenlovgivningen.
Den 44-årige kvinde blev under politiets undersøgelser i sagen kortvarigt frihedsberøvet, men blev løsladt efter ca. 1½ time, da politiets undersøgelser og afhøringen af hende var afsluttet. Pistolen havde ikke været brugt til at true nogen med ud fra oplysningerne i anmeldelsen.

Spirituskørsel – Lundegårdsvej, Gørslev, Ringsted – Køge

Kl. 19.58 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Boeslunde for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Fændediget, Køge

Kl. 04.21 anmeldte en 19-årig mand fra Næstved, at han under kørsel i en personbil var forulykket, idet han havde påkørt et vejskilt under kørsel i en rundkørsel og videre ad Fændediget i vestlig retning.
Politiet kørte til uheldsstedet og fik kontakt til den 19-årige, der blev skønnet påvirket i lettere grad af spiritus. Det blev bekræftet af en alkometertest, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og i den forbindelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel ulovlig alkoholkoncentration i blodet.
Der var i forbindelse med påkørslen sket skade på skiltet og den 19-åriges bil, men ingen øvrige trafikanter var blevet involveret.
Den 19-årige bilist vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Kørsel uden førerret – Ringstedvej, Køge

Kl. 02.50 observerede politiet en personbil, som kom kørende i vestlig retning ad Ringstedvej. Patruljen besluttede at lave en rutinemæssig kontrol af bilen. Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politiet og undlod at efterkomme politiets anvisninger om, at bilen skulle standse. Bilen fortsatte sin færd ned på motorvejen i vestlig retning. Bilen blev bragt til standsning ved Borup, hvor føreren af bilen, en 45-årig herboende mand fra Serbien, bosiddende i Middelfart, blev sigtet for kørsel uden førerret samt for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Sagen vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Humanitær eftersøgning – Køge

Kl. 12.58 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 14-årig pige fra Køge, som sidst var set samme morgen kl. ca. 06.15, hvor hun skulle cykle 2-3 km hen til en adresse i den nordlige del af Køge
Pigen var aldrig dukket op som forventet, og de pårørende havde forgæves ledt efter hende forskellige steder i løbet af formiddagen.
Da de pårørende var bekymret for hende ve og vel, bad de nu om politiets assistance til at finde hende.
Politiet iværksatte derfor en humanitær eftersøgning, hvor en patrulje ledte efter pigen forskellige steder, ligesom politiet efterlyste pigen offentlig via Twitter.

Kort før kl. 18.00 fik politiet en henvendelse fra en bekendt til den 14-årige, at pigen opholdt sig hos den bekendte, hvor politiet kort efter fik kontakt til pigen. Hun var i god behold og blev overdraget til sine pårørende, hvorefter politiet indstillede eftersøgningen.

Forsøg på at fuppe borger – Tureby – Køge

Kl. 20.12 anmeldte pårørende til en 76-årig kvinde fra Tureby, at den 76-årige var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret som medarbejder i Nordea.
Årsagen til opkaldet var en mistænkelig overførsel af et beløb til et amerikansk firma, hvilket den fremmede mand kunne hjælpe den 76-årige med at få stoppet, hvis hun loggede på sin netbank og i øvrigt gav ham nogle personlige oplysninger.
I løbet af en ca. 1 time lang telefonsamtale fik den 76-årige efter den falske bankmands instruktioner klargjort nogle pengeoverførsler til et anvist kontonummer, så hun kunne sikre sine penge herved.
Da den 76-årige ikke var helt fortrolig med sin netbank, kunne overførslerne ikke umiddelbart blive fuldført, hvilket ophidsede den fremmede mand, som skældte den 76-årige ud. Hun afbrød herefter forbindelsen og kontaktede en pårørende, som assisterede med at kontakte den 76-åriges bank for at få annulleret en overførsel, som ikke var gennemført.
Politiet kunne umiddelbart konstatere, at den falske bankmand havde ringet fra et mobiltelefonnummer, som tilhørte et taletidskort. Det bekræftede mistanken om, at der var tale om en falsk bankmand, der forsøgte at bedrage den 76-årige med urigtige oplysninger om mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto.
Sagen efterforskes nu som bedrageri i lighed med andre tilsvarende sager, hvor nogen forsøger at fuppe især ældre medborgere til enten at overføre penge til en anvist konto eller misbruge fortrolige oplysninger, som lokkes ud af et offer.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Kongebrovej, Køge

Kl. 07.17 slog en 54-årig mand fra Næstved som part i et færdselsuheld alarm til politiet, idet han var blevet påkørt af en anden bilist. Sammenstødet havde nu medført, at der var trafikale problemer på uheldsstedet.
Politiet kørte til uheldsstedet, hvor begge vognbaner på Ringstedvej var spærret som følge af sammenstødet, hvilket gav trafikale problemer. Bugseringskøretøjer var dog tilkaldt til at flytte de implicerede biler.

Det viste sig, at den 54-årige i en personbil var kørt ad Ringstedvej mod øst, da han ud for sidevejen Kongebrovej blev påkørt af en varebil, som en 21-årig mand fra Køge førte ad Kongebrovej mod nord og frem over vigelinjen ud på Ringstedvej.
Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, som politiet undersøger nærmere ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Kl. ca. 08.00 kunne trafikanterne igen passere uheldsstedet uden problemer.

Spirituskørsel mv. – Åvænget, Køge

Kl. 11.28 bemærkede en patrulje fra færdselspolitiet, at en fører af en varebil anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen, så varebilen blev kort efter standset.

Varebilen blev ført af en 34-årig mand fra Svebølle, som indledningsvist blev sigtet for den ulovlige brug af mobiltelefonen under kørslen. Han deltog efterfølgende i en alkometertest, der gav udslag over det tilladte.

Den 34-årige blev derfor også sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 14.00 standsede færdselspolitiet en personbil, som en mand førte ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning omkring afkørsel 32 Køge

Personbilen blev ført af en 30-årig mand fra København S, som ikke havde erhververet sig et kørekort og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Politiet sigtede ham derfor for kørsel uden førerret og beslaglagde efterfølgende personbilen, fordi det nu var fjerde gang inden for de seneste tre år, at den 30-årige blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret.

Den 30-årige kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Pige udsat for blufærdighedskrænkelse – Køge Nord-station / Munkevangen, Køge

Kl. 15.24 anmeldte pårørende til en 12-årig pige fra Køge, at en fremmed mand kl. ca. 14.45 havde krænket pigens blufærdighed, da hun cyklede ad stien mellem Køge Nord-S-station og villakvarteret ved Munkevangen.

Manden stod med blottet underliv og holdt sit lem i hånden, mens han skiftevis kiggede ned og på den 12-årige pige, da hun cyklede forbi.
Politiet fandt ikke manden, som ifølge pigen blev beskrevet som: A: Mand, 30-35 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Stort sort fuldskæg, Iført: Sort T-shirt og sorte lange bukser.

Politiet vil prøve at få manden identificeret ud fra eventuel videoovervågning i området, ligesom politiet i forbindelse med efterforskningen gerne hører fra personer, der måtte have set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiøvelse på fabriksområde – Københavnsvej, Køge

Politiet vil i eftermiddag og i aften i tidsrummet kl. ca. 16.00 – 24.00 øve sig på fabriksområdet ved Sun Chemical, Københavnsvej 112, Køge, hvilket politiet vil markere ved opstilling af skilte.Under politiøvelserne kan borgerne i området måske høre skydning med løs ammunition og højtlydt, kortvarig råben, men der er altså ingen grund til at være bekymret for, at der måtte være sket noget alvorligt eller farligt i området.Øvelsesaktiviteterne vil blive gentaget en enkelt gang mere inden udgangen af juni måned, og Midt- og Vestsjællands Politi vil give borgerne besked via Twitter og på døgnrapporten de pågældende dage, hvor øvelserne foregår.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 12.49 standsede færdselspolitiet en personbil på Køge Bugt Motorvejen ved Greve N-afkørslen for at foretage en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Føreren var en 39-årig kvinde fra Kalundborg, som ikke kunne fremvise noget kørekort, som hun i forvejen var blevet frakendt og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Kvinden oplyste også have indtaget amfetamin og røget hash, hvorfor hun også blev sigtet for narkokørsel i bilen.
Den 39-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Personbilen, som kvinden var fører af, var ikke hendes egen, så politiet sigtede efterfølgende en 68-årig mand fra Gørlev Sj. som bilejer for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Hastighedskontrol – Stensbjergvej, Køge

Færdselspolitiet foretog tirsdag eftermiddag i tidsrummet kl. 13.00 – 14.30 en hastighedskontrol på Stensbjergvej, hvor kontrollen var rettet mod bilister, hvis hastighed blev målt med en laserhastighedsmåler.
Kontrollen afslørede i alt otte bilister, der kørte hurtigere end de tilladte 50 km/t ad Stensbjergvej, hvor også børn og unge fra en nærliggende skole færdes.

De syv af bilisterne kørte mere end 30 % for hurtigt, så de vil ud over en bøde og et bidrag til offerfonden også få et klip i kørekortet.
Hurtigste bilist var en 21-årig mand fra Brøndby Strand, som kl. 13.12 kørte i en personbil med mindst 85 km/t trods højst tilladt 50 km/t. Han vil ud over en bøde også få en sanktion vedr. kørekortet, når han hører nærmere fra politiet i anledning af hastighedsovertrædelsen.

Ulovlige stoffer på bopælen – Herfølge – Køge

Kl. 09.05 henvendte en patrulje med narkohunde sig på bopælen hos en 18-årig mand fra Herfølge på grund af en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer ud fra andre oplysninger, der dannede mistankegrundlaget.Politiet foretog herefter en ransagning af den 18-åriges bopæl og fandt i den forbindelse tre gram kokain og 86 piller indeholdende et beroligende middel, men som den 18-årige ikke havde nogen recept på.Den 18-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og lægemiddelloven ved besiddelse af de ulovlige effekter, som blev beslaglagt som bevis i sagerne.Politiet anholdt den 18-årige i forbindelse med sagen, men han blev efter afhøring i anledning af sigtelser løsladt senere på dagen. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

For høj hastighed – Køgevej, Ringsted

Kl 18.42 blev en personbil stoppet af en færdselspatrulje, der havde målt bilen til at køre med 87 km/t i en byzone. Den 18-årige mand fra Ringsted, der førte bilen, kan nu se frem til et kørselsforbud pga, at han kun har haft kørekort i seks måneder.

Indbrud i Perioden

Humlekærgård, Køge (forsøg)
Granvej, Vemmedrup, Bjæverskov